Friptura de mistret

de adinaciosescu in Mancaruri cu carne, 11 Iul 2010 | 23223 vizualizari

 

Friptura care eu o recomand este din carne de porc mistret,netinuta in bait,dar frageda si buna de ta lingi pe degete....yammmm
Legumele din supa le-am "tras" la tigaie prin grasimea ramasa de la carne...si cartofi noi ...iata si garnitura.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc mistret
  • ulei sau untura de porc
  • condimente:sare,vegeta,piper,foi de dafin atat cat vreti de condimentat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de mistret:

Carnea curatata de pielite,daca stii ca este de la un exemplar mai batran este bine sa o fierbi in prealabil,in bucati mari.Daca este mai tanara se poate pune direct in tava.Se unge bine cu untura sau ulei,se condimenteaza bine fiecare bucata mai mare cu condimente dupa gust, apoi complectezi cu apa cat sa treaca peste.Dai la duba dar nu uita sa verifici sa nu ramana fara apa .Cand intra furculita bine in carne,pui lasi sa scada apa bine,pui usturoiul.Cand o iei de pe foc,scoti si portionezi dupa bunul plac.

Garantat iese o friptura de te lingi pe degete.

 

TIPS-URI

1

carnea de vanat in general este mult mai seaca ,de aceea eu folosesc untura de porc.

2

usturoiul tocat marunt intotdeauna se pune cu 10 min.inainte de a lua friptura de pe foc.Daca il pui mai din vreme,se arde si are un gust rau.

3

se poate face si pe ochiul aragazului in cratita acoperita.

4

Friptura este de culoare mai inchisa decat cea de porc de casa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de mistret 41332
retete culinare - Friptura de mistret 41333

COMENTARII (8)

adinaciosescu 1

12.07.2010, 22:16

Nadina,linistita poti sa o incerci .Sotul meu e vanator de 25 ani,deci mie nu mi-a lipsit niciodata carnea de porc mistret.Plus de asta si bunicul meu a fost vanator,daci sunt din fam. de vanatori.Practic am crescut cu carnea si arma in casa.

nadina73 1

17.07.2010, 17:49

trebuie sa incerc sa am curaj nu stiu de ce am o retineredar o sa incerc

elena1988 1

08.02.2011, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S