Friptura de porc cu legume la cuptor

de simona72 in Porc, 28 Mai 2013 | 5166 vizualizari

 

Am vrut o friptura de porc frageda, cu putina grasime, cu mirodenii, ceva vin rosu, legume..o armonie intre carne, legume si mirodenii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de piept de porc fara os
  • amestec de condimente(sare,piper,boia,cimbru)
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt sos:
  • 250 ml vin rosu
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • sare
  • piper
  • citeva cuisoare
  • citeva boabe ienibahar
  • pt legume:
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mari
  • 3 cepe rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceasca apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume la cuptor:

Carnea se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie. Partea cu soricul este crestata, sa treaca de soric pina la grasime, pe orizontala si pe verticala, sa formati romburi sau patratele. Se freaca bine de tot bucata de carne pe toate partile si prin crapaturile din soric, cu amestecul de condimente si putin ulei de masline. Se lasa la frigider 30 minute.

Dupa expirarea timpului se prajeste carnea pe ambele parti in 1-2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-a format o crusta se scoate si se pune intr-un vas termorezistent. in tigaia in care am prajit carnea punem celelalte ingrediente pt sos si lasam sa dea in citeva clocote. Punem sosul peste carne, acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pt o ora. Daca a scazut prea mult din sos mai adaugati vin rosu.

Legumele taiate in bucati mari se pun in tava pe linga carne, se stropesc cu ulei de masline, sare si se completeaza cu apa. Se acopera vasul si se mai da la cuptor 45 minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute la cuptor.

Serviti felii de piept de porc cu legume si sos.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

puteti sa inlocuiti amestecul meu de condimente cu altul care va place sau cu o marinata

2

folositi legumele preferate

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu sos de capere