Friptura de porc cu pasta de leustean

de camic in Porc, 31 Mai 2010 | 3466 vizualizari

 

O minunatie de aroma....de la pasta de leustean pentru care ii transmit mii de multumiri Mayei: http://mayas-esprit.blogspot.com/2009/06/pasta-de-leustean.html . Pasta care eu o folosesc la ciorbe, sosuri si la uns carnea pentru fripturi.
Pasta merge foarte bine pusa in pilaful de orez, asa un varf de lingurita, cat doar sa ameteasca cu bunatatea lui pe cel ce gusta.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de porc ~ 1 kg
  • pasta de leustean
  • sare mare
  • fire de cimbru proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu pasta de leustean:

Am pregatit vasul de lut (cu capac) in care am aruncat bucata de carne unsa cu pasta de leustean si presarata cu sare mare, plus cateva firicele din cimbrul proaspat rasarit in ghiveci.

Se tine la cuptor (luand in considerare ca am bagat vasul in cuptorul rece) undeva la 90 de minute, la 180 grade.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de porc cu pasta de leustean 34986
retete culinare - Friptura de porc cu pasta de leustean 34987

COMENTARII (10)

camic 1

03.06.2010, 15:27

Multumesc.
Pasta asta de leustean o folosesc aproape la orice sos, in cantitate mica pentru ca e foarte concentrata.
Nu-mi venea sa cred, anul trecut, cand, dintr-un brat de leustean am scos 2 borcane de 400 g de pasta.

ana 1

03.06.2010, 15:48

Camic cum faci pasta?

camic 1

03.06.2010, 18:54

Pun frunzele si partea frageda din tulpina cu sare mare si ulei, intr-un vas inalt, si bag blenderul veritical peste ele pana le fac "praf". Se tine la borcan, cu un strat de ulei deasupra, la frigider.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29