Fructe de mare cu pesto si paste proaspete

de mihaelar63 in Fructe de mare, 18 Feb 2016 | 1280 vizualizari

 

 Brusc si periodic am pofta de fructe de mare. De data aceasta le-am combinat cu pesto verde si paste proaspete. De cand gasesc paste proaspete sunt fericita, au un gust grozav.

 

INGREDIENTE

  • 750 g mix fructe de mare congelate
  • 500 g paste proaspete - truciolli
  • 1 borcan rosii cherry cu usturoi, ardei iute si busuioc [conserva proprie]
  • 3 linguri ulei masline de calitate
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri pesto genovese [cu busuioc ]
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1/2 lingurita pudra chilli
  • sare
  • frunzulite busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu pesto si paste proaspete:

  1. Fructele de mare se dezgheata la temperatura camerei.
  2. Spalati cu apa rece fructele de mare.
  3. Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele.
  4. Fierbeti respectand instructiunile.
  5. Scurgeti pastele  de lichid.
  6. Curatati si spalati ceapa verde si usturoiul.
  7. Taiati ceapa rondele si tocati usturoiul.
  8. Caliti-le usor in ulei de masline. Sarati.
  9. Adugati fructele de mare si caliti impreuna maximum 5 minute.
  10. Adugati rosiile cherry din borcan, pesto, pudra de ghimbir si cea de chilli.
  11. Amestecati cu grija sa nu zdrobiti fructee de mare .
  12. La sfarsit in acelasi vas se amesteca si truciolli [ pastele proaspete ].
  13. Gustati si adugati sare daca mai este nevoie.
  14. Serviti preparatul cald decorat cu mult busuioc verde.
 

TIPS-URI

1

Eu fierb pastele cu 2-3 minute mai putin decat timpul indicat pe instructiunile de fierbere. Imi plac  al dente, putin tari. Oricum amestecate in preparat vor absorbi din lichid si se vor mai inmuia.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428868
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428869
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428870
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428871
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428872
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428873
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428874
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428876
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428877
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428878
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428879
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428880
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428881
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428884
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428885
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428886
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428888
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428889
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428890
retete culinare - Fructe de mare cu pesto si paste proaspete 428891

COMENTARII (22)

Andreea Caroline 1

19.02.2016, 09:42

-Licurici- 1

19.02.2016, 09:49

Catalina L 1

20.02.2016, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55