Fursecuri cu lamaie

de Valclaudia in Dulciuri, 24 Dec 2014 | 774 vizualizari

 

prea au fost laudate de fete, trebuiau executate sa stim despre ce vorbim..... Foarte fragede si aromate! Gand dragTimi, Ina, Simona si Anca! >:d<

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. zahar pudra
  • 2 oua
  • 250 gr. margarina Rama mit Butter
  • coaja rasa +zeama de la o lamaie
  • 450 gr. faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • cca 100 gr. zahar pudra pentru glazurat fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza cu 150 gr. zahar pudra, pana devine spumoasa.

Adaugam ouale pe rand, mixam. Apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie.

La final incorporam faina, ar trebui sa fie suficienta dar in functie de ouale folosite, daca mai e nevoie mai adaugati putina faina, astfel incat sa obtineti un aluat gras, care nu se lipeste de maini.

Dam aluatul la rece pentru cel putin o ora.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Rupem  bucatele de aluate de marimea dorita, formam mingiute pe care le tecem prin zahar pudra si le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 10 minute, pana isi schimba fursecurile culoarea in  auriu.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu lamaie 359348
retete culinare - Fursecuri cu lamaie 359349
retete culinare - Fursecuri cu lamaie 359350
retete culinare - Fursecuri cu lamaie 359351
retete culinare - Fursecuri cu lamaie 359352
retete culinare - Fursecuri cu lamaie 359353
retete culinare - Fursecuri cu lamaie 359354
retete culinare - Fursecuri cu lamaie 359355
retete culinare - Fursecuri cu lamaie 359356

COMENTARII (12)

mirela0911 1

26.12.2014, 09:59

Foarte bune!

Rocsi 1

26.12.2014, 21:08

Foarte bune si aromate cum imi plac!

Panacris 1

27.12.2014, 10:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55