Fursecuri cu nuca

de carmenvlad in Prajituri, 22 Mai 2011 | 16497 vizualizari

 

Modul de preparare al aluatului dau un gust si o savoare deosebita acestor fursecuri. Sunt aromate, usor crocante si ti se topesc in gura pur si simplu.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina Unirea
  • 250 g zahar pudra
  • 8 galbenusuri
  • 1 pliculet praf de copt Dr. Oetcker
  • 1 pliculet amoniu Dr. Oetcker
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 400 g faina alba
  • 200 g nuca macinata sau taiata marunt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Se freaca spuma zaharul impreuna cu zaharul vanilat si  cu margarina. In faina cernuta se pune 1 pliculet praf de copt si un pliculet amoniu si apoi se adauga in untul frecat spuma. Apoi se pune unul cate unul galbenusurile (se pune un galbenus si se amesteca pana cand se incorporeaza, apoi se adauga urmatorul si s procedeaza la fel pana cand s-au terminat toate galbenusurile). Aluatul obtinut are consistenta unei creme omogene. Se fac cu mana bilute mici din aluat care se dau prin nuca taiata. Se pun intr-o tava de copt care a fost tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins mediu pentru 10-12 minute. Intre ele se lasa un spatiu deoarece cresc la copt. Se scot calde din tava.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu nuca-0
Fursecuri cu nuca-1
Fursecuri cu nuca-2
Fursecuri cu nuca-3
Fursecuri cu nuca-4
Fursecuri cu nuca-5
Fursecuri cu nuca-6
Fursecuri cu nuca-7
Fursecuri cu nuca-8
Fursecuri cu nuca-9
Fursecuri cu nuca-10

COMENTARII (16)

susu

susu 1

25.05.2011, 18:30

am salvat si eu reteta, se vede ca aluatul e minunat

georgiaskitchen

georgiaskitchen 1

24.01.2014, 21:18

babi5

babi5 1

25.01.2014, 15:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!