Fursecuri duo

de dakris in Prajituri, 18 Mai 2012 | 9779 vizualizari

 

Ceva vreme am tot cumparat fursecuri Frisby (Tastino) din Lidl (am atasat imaginea :P). Acelea au si un strat de ciocolata pe partea plana, cea pe care s-au copt in cuptor (cealalta e un pic bombata)... Sigur ca as fi putut sa topesc niste ciocolata amaruie si sa le scufund pe jumatate in aceasta (ca si in cazul eclerelor), dar nu am facut-o, insa iubitorilor de ciocolata le recomand sa le faca asa. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat alb:
  • 250 g faina + 1 lingura
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 lingurita pudra din coji de portocale
  • 5 g praf de copt
  • Aluat maro:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie sau rom
  • 5 g praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri duo:

Aluatul alb:

Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.

Aluatul maro se prepara similar cu cel alb, respectiv:

Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Adaugam cacaoa si amestecam cu grija sa nu rezulte cocoloase. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.

Cele 2 aluaturi se modeleaza ca in imagini si se taie felii de 6-7 mm grosime cu o ata subtire, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mic spre mediu cca 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri duo 163226
retete culinare - Fursecuri duo 163227
retete culinare - Fursecuri duo 163243

COMENTARII (36)

alba_zori 1

17.09.2012, 17:43

si eu fac la fel biscuitii,foarte buni si moi

dakris 1

18.09.2012, 08:10

Da, sunt foarte buni!

babi5 1

10.06.2013, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21