Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate

de anca_rm in Prajituri, 8 Ian 2015 | 1407 vizualizari

 

Azi va invit sa cititi o reteta de fursecuri facute din faina de migdale si impopotanate cu cirese confiate . Au un aspect dragut , se aseaza bine alaturi de alte deserturi si se pastreaza timp indelungat in cutii metalice. De asemenea se pot lua langa cafeau de dimineata pentru a incepe ziua cat mai frumos . Mi-ar place sa pot sa servesc dimineata cafeau calda si proaspat facuta alaturi de un fursec facut in casa , fraged si dragalas.
Ciresele confiate le-am cumparat de la Lidl, iar faina de migdale de la Kaufland . Dar daca nu aveti migdale si nici faina de migdale sa stiti ca se pot face si ies la fel de bune inlocuind migdalele cu faina alba de calitate (000) .

 

INGREDIENTE

  • -200 gr migdale macinate fin , sau faina de migdale
  • -200 gr faina
  • -200 gr unt
  • -3 galbenusruri
  • -150 gr zahar
  • -35 bucati cirese confiate
  • -100 gr nuca macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 esenta vanilie sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate:

Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica .

Adaugam  pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare pana la incorporare.

Ingredientele uscate : faina de migdale, faina si praful de copt le amestecam intr-un vas si adaugam pe rand in compozitie cu o lingura.

Aluatul obtinut il punem intr-o folie la frigider , sau intr-o punga pentru 30minute .

Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt .

Din ingredientele date eu am obtinut 35 de fursecuri , dar asta depinde de cat de mari le formam.

Preincalzim cuptorul la 180 grade si incepem sa facem fursecurile .

Luam din aluat bucatele de marimea unei nuci si facem din el o bila . Asezam bila intr-o farfurie in care am pus nuca macinata si cu podul palmei apasam usor . In mijlocul fursecului facem cu varful degetului o gaurica . Puteti folosi capatul de la o lingura de lemn.

Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul asezandu-le pe rand in tava cu distanta intre ele .In timpul coacerii aluatul va creste putin si e bine sa nu se lipeasca unele de altele.

Dam tava la cuptor , iar dupa 15 minute scoatem tava si reface gaurica din mijloc punanad cate o cireasa confiata si presand foarte usor .

Dam la cuptor pentru inca 5 minute .

Lasam la racit pe tava si le asezam intr-o cutie metalica pentru pastrare .

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate-0
Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate-1
Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate-2
Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate-3
Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate-4

COMENTARII (21)

anca_rm 1

09.01.2015, 16:28

Nuta : -asezam bila intr-o farfurie in care am pus nuca macinata si cu podul palmei apasam usor .
Fiecare bila de fursec o dai prin nuca macinata sau se poate si prin zahar

Rocsi 1

09.01.2015, 21:28

Ce bune or fi!

dantes 1

10.01.2015, 11:24

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04