Fursecuri pentru Mos Craciun

de alldaycooking in Prajituri, 22 Dec 2011 | 2646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 270 gr faina
  • 3 linguri de fructoza
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • Pentru decor:
  • alune zdrobite si zahar brun
  • ciocolata cu lapte
  • dulceata de zmeura si nuca de cocos
  • zahar brun si scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Mos Craciun:

Untul l-am taiat bucatele mici si l-am amestecat cu faina. Am adaugat fructoza, zaharul vanilat, praful de copt si oul si am framantat cu mana un aluat elatic, dar ferm ca si consistenta. In functie de tipul de faina, ou e posibil sa fie nevoie de putin faina suplimentar, sau daca aluatul e prea tare se mai poate adauga lapte. Am intins aluatul si am decupat cu ajutorul formelor stelute, cerculete, inele. In functie de inspiratie am presarat alune si zahar brun pe stelute.

Cercurile mari si inelele le-am lasat simple. Cercurile mici le-am presarat cu scortisoara si zahar brun. Am copt la 170 de grade Celsius fursecurile, stand cu ochii pe cuptor sa nu se arda prajiturelele.

Cercurile mari le-am glazurat cu ciocolata cu lapte, iar inelele le-am uns cu dulceata de zmeura, apoi am presarat nuca de cocos razuita.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri pentru Mos Craciun-0
Fursecuri pentru Mos Craciun-1
Fursecuri pentru Mos Craciun-2

COMENTARII (15)

Ionutza 1

22.12.2011, 19:10

mmmm cred ca pe una scrie numele meu felicitari arata delicios

alldaycooking 1

22.12.2011, 20:40

Multumesc frumos!

Ionutza in cateva minute mai scot din cuptor o tava cu fursecuri, serveste cu incredere!

Dya Daniela Andrei 1

23.12.2011, 21:28

trebuie sa fie tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04