Fusilli cu pui, rosii si sos pesto

de Brindusa in Fusilli, 19 Ian 2010 | 4755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet paste fusilli
  • 300 g pui taiat cubulete foarte mici (poate fi si carne tocata)
  • 1 borcan ciuperci (din cele mai bune)
  • 4 cm de morcov, ras fin
  • 2 cm de telina, rasa fin
  • 1 ceapa mica (sau 3 fire ceapa verde)
  • 5 linguri pasta de tomate
  • cate o lingurita ierburi uscate: oregano, maghiran, menta, busuioc, cimbru
  • sos pesto
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu pui, rosii si sos pesto:

Mai intai pune la fiert apa pentru paste (1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste) cu sare. Cand fierbe apa, pune pastele si lasa-le pana ce sunt aproape gata. Pastreaza 300 ml (cam o cana mare) din apa in care au fiert pastele, strecoara pastele.


In timp ce pastele fierb, pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare. adauga morcovul, telina, ceapa si caleste 3 minute. Adauga ierburile uscate si caleste 1 minut. Adauga puiul si caleste-l putin.


Da focul mic, pune capacul si lasa sa se gateasca puiul. Daca sosul scade prea tare pune un polonic din apa in care fierb pastele. Daca puiul a fost taiat mic, nu dureaza mai mult de 15- 20 minute.


Cand puiul e facut, pune ciupercile, pasta de rosii si apa pastrata dupa ce au fiert pastele.


Mesteca putin sa se omogenizeze si adauga pastele. Amesteca-le in sos si lasa-le sa fiarba pana ce sunt al dente. Pune pastele cu sosul de rosii in castroane si adauga cate o liguita de sos pesto.

 

TIPS-URI

1

nu am mai pus reteta de Sos Pesto, pentru ca am vazut ca aici pe site este o reteta identica cu a mea

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fusilli cu pui, rosii si sos pesto 14167
retete culinare - Fusilli cu pui, rosii si sos pesto 14168
retete culinare - Fusilli cu pui, rosii si sos pesto 14169
retete culinare - Fusilli cu pui, rosii si sos pesto 14170
retete culinare - Fusilli cu pui, rosii si sos pesto 14171

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27