Galuste cu piersici

de ana in Dulciuri, 21 Ian 2010 | 2875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • faina
  • piersici din compot
  • nuci
  • zahar
  • zahar vanilinat 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu piersici:

Punem cartofi curatati si taiati la fiert , dupa ce s-au fiert bine ii pasam si ii dam la racit.Dupa racire adaugam oul si faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ca de paine.Intre timp taiem cuburi maricele de piersica si le punem la scurs.

Luam bucati de aluat le facem mingiute apoi le aplatizam in palma ,punem in mijloc cubul de piersica si unim marginile pentru a obtine o bila .

Punem apa la fiert ,dupa ce a clocotit adaugam bilutele si dam focul la mic(cu o lingura de lemn le deprindem usor de pe fundul cratitei) ,cand se ridica deasupra le scoatem cu o pleta si le dam prin miez de nuca macinat amestecat cu zahar si zahar vanilinat.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste cu piersici 14335
retete culinare - Galuste cu piersici 14336
retete culinare - Galuste cu piersici 14337
retete culinare - Galuste cu piersici 14338

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

21.01.2010, 12:38

semnul reprezinta faptul ca imi place , eu chiar uitasem de caisele din compot , si pe deasupra chiar este interesant sa vezi cum pregatesc alti bucatarasi o reteta similara . mi s-a intamplat zilele trecute ca fiul meu sa ceara coltunasi cu pesmet si supa de razalai , dupa doua zile au fost postate supa de gaina cu frecatei de catre oana si varenki de catre anisoara . sper ca nu se va supara nimeni daca postez si eu retetele cand o sa le prepar .

mari 1

21.01.2010, 13:08

Teo 1

21.01.2010, 21:58

ai dreptate ,Mihaela!chiar e simplu de facut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: