Galusti Cu prune

de nico15 in Dulciuri, 12 Dec 2010 | 2204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.3kg de cartofi
  • 20 de linguri de masa de faina
  • 150 g de pesmet
  • 200 g zahar,
  • rom
  • 3-4 oua
  • scortisoara
  • 500 g de prune
  • 150-200 g de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti Cu prune:

Se pun cartofii la fiert in apa. Cartofii se lasa in coaja de preferat sunt cartofii cu coaja rosie cei albi sunt mai moi si cer faina mai multa. Dupa ce s-au fiert carfofii se curata de coaja se taie bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie. Se adauga 3-4 oua si faina treptat, aluatul care rezulta trebuie sa nu fie moale.

 Prunele in prealabil au fost spalate, rupte in doua, s-a presarat, rom, scortisoara si zahar peste ele pentru a lua gustul respectiv.

Se va lua cu lingurita din aluat se va face o biluta pe care o presezi , adaugi in mijloc ½ de pruna sau daca sunt mai mari doar un ¼ de pruna, Presari nuca care a fost pisata in prealabil. Se face o bila mai mare care se trece un pic prin faina. Aceasta operatiune se repeta pana se termina tot aluatul.
Se pune pe foc o oala cu apa si se lasa ca apa sa fiarba si sa dea in clocot moment in care se vor adauga galustile, acestea vor fi fierte in momentul cand se ridica la suprafata. Atunci se scot si se lasa un pic la scurs pentru a scapa de surplusul de apa.
Intr-o cratita sau tigaie se pune zahar, pesmet si scortisoara si se lasa sa se rumeneasca un pic. Se vor trece fiecare galusca ca in imaginile alaturate. Mie imi plac un pic mai colorate dupa cum se vede si in imaginile alaturate.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galusti Cu prune 70467
retete culinare - Galusti Cu prune 70468
retete culinare - Galusti Cu prune 70469
retete culinare - Galusti Cu prune 70470
retete culinare - Galusti Cu prune 70471
retete culinare - Galusti Cu prune 70472

COMENTARII (3)

Dana_Retetegg 1

12.12.2010, 19:09

excelente

mamaieelena 1

12.12.2010, 21:59

foarte bune

MotanLaOale 1

13.12.2010, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S