GATURI DE CURCAN CROCANTE

de mihaelar63 in Curcan, 21 Dec 2015 | 10403 vizualizari

 

Eu am avut gaturile de la doi curcani . Pot sa fie si cu piele daca ppreferati . Sotului meu ii place sa-si faca si jumari de curcan .Grasimea, nu multa ,a fost o alta masa .
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr gaturi de curcan /pasare
  • 1 lingura untura de rata [ se poate si de porc ]
  • rozmarin verde tocat
  • cimbru
  • boia
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GATURI DE CURCAN CROCANTE:

  1. Gaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute .
  2. Zeama  de carne rezultata  se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe .
  3. Puneti gaturile de curcan intr-o tigaie si presarati deasupra piper , boia , rozmarin si cimbru .
  4. Adugati o lingura mare de untura de rata . Untura ajuta sa se prajeasca crocant la exterior dar raman suculente in interior .
  5. Prajiti usor gaturile  pe toate pana devin crocante .
  6. Dati inca 15 minute la cuptorul  fierbinte .
  7. Serviti cu garnitura si salata preferata .Noi am avut garnitura de orez si salata de rosiii .
  8. Presarati patrunjel verde tocat pe deasupra .

TIPS-URI

1

Nu aveti untura, prajiti putin kaizer si tot acolo rumenti gaturile de curcan sau de pasare .

Daca ti-a placut reteta noastra "GATURI DE CURCAN CROCANTE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)