GATURI DE CURCAN CROCANTE

de mihaelar63 in Curcan, 21 Dec 2015 | 1055 vizualizari

 

Eu am avut gaturile de la doi curcani . Pot sa fie si cu piele daca ppreferati . Sotului meu ii place sa-si faca si jumari de curcan .Grasimea, nu multa ,a fost o alta masa .


 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr gaturi de curcan /pasare
  • 1 lingura untura de rata [ se poate si de porc ]
  • rozmarin verde tocat
  • cimbru
  • boia
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GATURI DE CURCAN CROCANTE:

  1. Gaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute .
  2. Zeama  de carne rezultata  se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe .
  3. Puneti gaturile de curcan intr-o tigaie si presarati deasupra piper , boia , rozmarin si cimbru .
  4. Adugati o lingura mare de untura de rata . Untura ajuta sa se prajeasca crocant la exterior dar raman suculente in interior .
  5. Prajiti usor gaturile  pe toate pana devin crocante .
  6. Dati inca 15 minute la cuptorul  fierbinte .
  7. Serviti cu garnitura si salata preferata .Noi am avut garnitura de orez si salata de rosiii .
  8. Presarati patrunjel verde tocat pe deasupra .
 

TIPS-URI

1

Nu aveti untura, prajiti putin kaizer si tot acolo rumenti gaturile de curcan sau de pasare .

RETETA IN IMAGINI

GATURI DE CURCAN  CROCANTE-0
GATURI DE CURCAN  CROCANTE-1
GATURI DE CURCAN  CROCANTE-2
GATURI DE CURCAN  CROCANTE-3
GATURI DE CURCAN  CROCANTE-4
GATURI DE CURCAN  CROCANTE-5
GATURI DE CURCAN  CROCANTE-6
GATURI DE CURCAN  CROCANTE-7

COMENTARII (18)

Zamfira 1

21.12.2015, 22:02

Zamfira 1

21.12.2015, 22:02

Camelya 1

21.12.2015, 22:19

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04