Gauffre cu mere in caramel

de Miha in Dulciuri, 10 Mar 2010 | 3232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gauffre:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g iaurt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde, sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite
  • Pentru sosul caramel:
  • 1 mar mare
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffre cu mere in caramel:

Gauffre:


Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se rumeneste.


Umplutura:


Marul se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.


Merele caramel se repartizeaza intre foile de gauffre si se servesc imediat cu inghetata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gauffre cu mere in caramel 21328
retete culinare - Gauffre cu mere in caramel 21329
retete culinare - Gauffre cu mere in caramel 21330
retete culinare - Gauffre cu mere in caramel 21331

COMENTARII (5)

Rocsi 1

10.03.2010, 11:11

si eu una..

Bucataria_Portocalie 1

10.03.2010, 11:51

Miha, sosul caramel e o nebunie. L-am incercat si eu si-mi place mult.

ionela2682 1

10.03.2010, 15:52

eu nu am aparat de vafe ,dar am in schimb forma de aceea de fonta ! oare merge?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11