Gauffre cu mere in caramel

de Miha in Dulciuri, 10 Mar 2010 | 3307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gauffre:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g iaurt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde, sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite
  • Pentru sosul caramel:
  • 1 mar mare
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffre cu mere in caramel:

Gauffre:

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

Umplutura:

Marul se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Merele caramel se repartizeaza intre foile de gauffre si se servesc imediat cu inghetata.

 

RETETA IN IMAGINI

Gauffre cu mere in caramel-0
Gauffre cu mere in caramel-1
Gauffre cu mere in caramel-2
Gauffre cu mere in caramel-3

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

10.03.2010, 11:11

si eu una..

Bucataria_Portocalie

Bucataria_Portocalie 1

10.03.2010, 11:51

Miha, sosul caramel e o nebunie. L-am incercat si eu si-mi place mult.

ionela2682

ionela2682 1

10.03.2010, 15:52

eu nu am aparat de vafe ,dar am in schimb forma de aceea de fonta ! oare merge?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!