Ghiveci de linte

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 12 Mai 2014 | 1178 vizualizari

 

O alta reteta de mancare gatita ,sanatosa si satioasa ,cu legume si carnaciori semiafumati.
Lintea are o valoare nutritionala ridicata,continut ridicat de proteine si fibre,vitamine din complexul B,fier,fosfor,magneziu,potasiu,zinc ,ca si soia sau nautul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6 portii generoase :
  • 500 g linte fiarta
  • 4 carnaciori fripti
  • 300 g ciuperci fripte in tigaie cu putina sare
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 morcovi medii, taiati in felii subtiri
  • 3 ardei copti tocati
  • 3 cartofi taiati cuburi
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de maghiran
  • putina boia iute
  • 3 linguri cu bulion
  • sare si piper
  • ceapa verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de linte:

Intr-o cratita intinsa, incingem 100 ml de ulei si calim la foc mic ceapa.Adaugam morcovii feliati si-i alergam un pic prin cratita .Punem si cartofii,adaugam 200 ml de apa si lasam la capac pana cand legumele sunt pe jumatate fierte

Acum,punem lintea, ardeii copti tocati ,ciupercile fripte si carnaciorii fripti taiati in bucatele mai mici. Mai punem putina apa,daca mai este nevoie. Amestecam, lasam 5 minute sa clocoteasca si sa se intalnesca aromele; adaugam usturoiul zdrobit. Punem si bulionul diluat in 50 ml de apa,boia iute,maghiranul,sare si piper.Inca 5 minute pe foc mic - si gata .

Mie imi place sa aduc un plus de savoare acestei mancari prin faptul ca adaug ciupercile,ardeii si carnaciorii, fripti in prealabil.

Servim ghiveciul in bol de paine si presaram ceapa verde tocata.

Sa aveti pofta, este delicios !

 

RETETA IN IMAGINI

Ghiveci de linte-0
Ghiveci de linte-1
Ghiveci de linte-2

COMENTARII (11)

MOKUSKA 1

13.05.2014, 10:05

arata senzational!

Toamna07 1

16.05.2014, 10:57

anca_rm 1

16.05.2014, 11:10

cat de buna , imi place lintea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20