Gogosele pufoase umplute cu gem

de Toamna07 in Prajituri, 19 Sep 2012 | 2802 vizualizari

 

Pentru ca sunt pasionata de gastronomie, urmaresc si emisiunile culinare de pe TvPaprika, cu caietul si pixul langa mine.:)Asa am prins reteta de gogosele umplute de la bucatarul cel rau :) Gary Mehigan.
Le-am pregatit chiar dupa ce am terminta de scris reteta.
Sunt aromate,pufoase si nu contin zahar...doar gem!

 

INGREDIENTE

  • 660 g faina
  • 440 ml lapte cald
  • 50 g unt
  • 10 g grojdie uscata(el chiar a spus 14 g dar mie mi s-a parut cam multa)
  • 3 oua mari
  • zahar vanilat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • Zahar farin vanilat pentru pudrat(optional)

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase umplute cu gem:

Untul se topeste in laptele cald. Adaugam drojdia, vanilia si ouale amestecand cu telul. Aceasta compozitie o turnam peste toata cantitatea de faina si amestecam sa se omogenizeze bine. Lasam o ora la dospit .

Din aceasta coca moale formam bulgarasi, cu mainile unse de ulei si prajim in mult ulei incins; eu am folosit un ceaun. Putem sa le turnam in ulei si cu ajutorul unei linguri dar o sa-si modifice putin  forma. Scoatem gogoselele aurii si moi la atingere.

Nu sunt uleioase,gretoase si nu absorb ulei mult. Le umplem cu diferite soiuri de gem sau crema de ciocolata, cu ajutorul unui pos. Presaram zahar farin cand sunt reci.

Normal ca sunt savuroase si foarte pufoase,zici ca sunt gogosele pentru profiterol !:)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosele pufoase umplute cu gem 178342
retete culinare - Gogosele pufoase umplute cu gem 178343
retete culinare - Gogosele pufoase umplute cu gem 178344
retete culinare - Gogosele pufoase umplute cu gem 178345
retete culinare - Gogosele pufoase umplute cu gem 178346

COMENTARII (26)

Toamna07 1

21.09.2012, 17:37

Multumesc!!!!!!!!

mihaelar63 1

27.09.2012, 09:05

Ce bune

Steffy 1

24.01.2014, 19:58

Tocmai am incercat reteta ta, dar din pacate nu iese. Adica ai pus cantitatea de faina mult mai mica decat ar trebui.
Era foarte mult lichid, normal ca nu avea cum sa se faca o coca. Am pus aproape 1 kg de faina si abia mi s-a facut coca sa o pot pune la dospit (noroc ca am pus 14 g de drojdie). Asa ca, daca puneti retete pe site, incercati-le, va rog, nu doar le copiati din alta parte ca uite asa dam noi gres.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S