Gogosi din faina neagra (de post)

de T I M E A in Mancaruri de post, 18 Noi 2012 | 2929 vizualizari

 

Sa nu va speriati de titlu ca sunt de post sau ca sunt din faina neagra. Gogosile acestea sunt atat de gustoase si pufoase incat as renunta oricand la cealalta varianta clasica cu faina alba, lapte si oua.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina neagra de grau
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 80 ml ulei
  • 350 ml apa
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din faina neagra (de post):

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute.

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice.

Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, pt aprox. 1 ora.

Intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda. Punem cercurile pe o plansa si le lasam la dospit inca 20 de minute.

Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.

Le scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.

Pudram cu zahar pudra si servim.

Va asigur ca sunt niste gogosi atat de delicioase incat nu va puteti opri doar la doua trei  :).

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi din faina neagra (de post)-0
Gogosi din faina neagra (de post)-1
Gogosi din faina neagra (de post)-2
Gogosi din faina neagra (de post)-3
Gogosi din faina neagra (de post)-4
Gogosi din faina neagra (de post)-5
Gogosi din faina neagra (de post)-6

COMENTARII (49)

T I M E A 1

19.11.2012, 12:11

multumesc Criss

Sim0na 1

19.11.2012, 20:53

bune rau!! mai ai vre-una?!

T I M E A 1

19.11.2012, 22:37

Simona nu mai am nimic prea bune au fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04