Gulas cu costite de vitel

de DIANA B in Vita, 20 Iul 2011 | 3556 vizualizari

 

Chiar daca se moare de cald , burtica nu stie de-asa ceva , ca atare , ne punem pe gatit ... o mancare delicioasa si usoara de vara .
PS Daca la praji mai putem evita focaritul , aici , chiar nu .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costite de vitel
  • 8 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei galben
  • 5 ardei capia rosii
  • 3 rosii de gradina
  • 50 g cous-cous
  • sare sau concentrat de legume
  • 1 lingurita de boia dulce
  • ceva boia iute , doar daca doriti (eu , nu)
  • piper dupa gust
  • 1-2 lingurite chimen
  • patrunjel verde
  • ceva ulei si apa ptr calit ceapa

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas cu costite de vitel:

Se spala si se portioneaza costitele , lasandu-se la scurs . Se curata ceapa , se taie dupa preferinta si se da la calit intr-o cratita marisoara , cu ulei si putina apa ; cand a devenit translucida , se adauga concentratul de legume , sau sarea , restul condimentelor (exclusiv , chimenul) si ardiul galben si morcovii taiati marisor .  

Cand toate legumele s-au inmuiat suficient , se adauga si costitele impreuna cu parfumatul chimen , care mie mi se pare chichirezul principal al mancarii , dar sa nu uitam de cartofii curatati , spalati si taiati in sferturi , altfel gulasul devine o tocana banala de cartofi , sau si mai rau ... un piure de legume .

Se lasa la imprietenit pe foc mic 30-40 de minute si se adauga si ardeii capia taiati fasii mari(eu am avut la congelator si i-am si dezbracat de camasute , sa nu se imprastie in toata mancarea - ar fi fost inestetic ) . Cu 10 minute de-a opri focul , se adauga rosiile decojite si ele si taiate felii mari . Se potriveste gulasul de gusturi , se adauga si cous-cousul si se opreste focul , amestecandu-se de cateva ori totul , prin rasturnarea lingurii ptr evitarea sfaramarii legumelor .

Se serveste cu patrunjel verde tocat si cu ceva salaturi ...

 

TIPS-URI

1

Am servit ardelenescul gulas cu painica (cu ardei) proaspata si rumena  ( din market ... ar fi fost nebunia lumii sa mai pornesc si masina de paine )

RETETA IN IMAGINI

Gulas cu costite de vitel-0
Gulas cu costite de vitel-1
Gulas cu costite de vitel-2
Gulas cu costite de vitel-3
Gulas cu costite de vitel-4
Gulas cu costite de vitel-5

COMENTARII (46)

DIANA B 1

27.07.2011, 12:59

@lilik , esti invitata mea

diaconta 1

28.07.2011, 09:13

Diana mea cea talentata de-acuma ai vazut draga mea ca efortul este rasplatit

DIANA B 1

28.07.2011, 17:35

@Diaconta , m-ai emotionat si ptr asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41