Gulyas de vita la Multicooker

de T I M E A in Vita, 13 Noi 2013 | 7070 vizualizari

 

Desi nu e prima data cand fac mancarea aceasta, pot zice insa ca e cea mai buna varianta de pana acum. Ma gandeam eu ca aparatul acesta e ideal pentru tocanite si nu m-am inselat deloc. Toate aromele legumelor, a carnii si a condimentelor folosite sunt pastrate la maxim iar sosul obtinut este delicios.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa de vita (manzat)
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 3 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • 6 cartofi
  • 1 cana de suc de rosii
  • 1 pahar de vin
  • 3-4 linguri ulei
  • 4 foi de dafin
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita pudra de chimen
  • 1 lingurita paprika rosie
  • 1 lingurita sos iutel
  • 1 lingurita marar uscat
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de vita la Multicooker:

Punem in vasul aparatului uleiul, ceapa spalata si tocata marunt si carnea taiata cubulete. Selectam meniul Fry, timpul: 15 min si apasam butonul Start.

Amestecam de vreo doua ori apoi adaugam ardeiul tocat, rosia decojita si tocata si morcovul spalat, curatat si taiat rondele si  lasam pana se scurg cele 15 minute.

Punem cartofii curatati si taiati cubulete, foile de dafin, sarea, piperul si pudra de chimen.

Amestecam si turnam in vas sucul de rosii si vinul. 

Inchidem capacul, selectam functia Stew si apasam butonul Start.

In timpul asta ( o ora) suntem liberi sa facem orice altceva fara a avea grija mancarii.

Dupa ce s-a scurs timpul verificam daca e fiarta carnea si daca nu e (asa cum a fost in cazul meu) mai pornim o data functia Stew si selectam 25 minute.

Dupa ce s-a scurs si acest timp adaugam usturoiul tocat, mararul uscat, sosul iutel si paprika. Amestecam, inchidem capacul si mai lasam  20 minute pe functia Stew.

Daca aveti carne de vitel sigur se face inca de la prima setare si atunci adaugati condimentele  mai repede.

Cand se opreste trece automat pe functia Keep Warm pe care putem sa il oprim daca servim mancarea atunci imediat.

Adaugam la final si patrunjel verde tocat si servim cu muraturi asortate.

O bunatate de mancare fie ca il preparati sau nu la Multicooker. Chiar va recomand aceasta reteta si pentru cei ce vor sa o testeze in mod normal pe aragaz.

 

TIPS-URI

1

Este foarte important sa fiarba totul la foc mic si acoperit mai ales daca il faceti pe aragaz

2

Pentru cei ce pregatesc pe aragaz, cartofii se pun spre final cand carnea e aproape fiarta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278065
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278066
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278067
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278068
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278069
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278070
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278071
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278072
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278073
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278074
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278075
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278076
retete culinare - Gulyas de vita la Multicooker 278077

COMENTARII (35)

T I M E A 1

16.11.2013, 22:09

multumesc Gabi Si mie cum gatesti tu (cand nu faci cu branzeturi, cipuerci ) )

gaby_duceag 1

16.11.2013, 22:11

Panacris 1

09.04.2014, 17:16

Timea Eu testez acum la kukta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D