Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2011 | 17605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure
  • o lingura pasta de ardei
  • un morcov
  • o ceapa mica
  • 2 pahare de vin rosu sec
  • o cana(200 ml) bulion
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • 150 gr masline neage
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi:

Ceapa se pune la calit in ulei pana devine sticloasa.

Se adauga morcovul dat pe razatoarea fina si se caleste inca 5 minute.

Se pune carnea de iepure si se lasa la rumenit.

Se amesteca cu atentie iar cand carnea este frumos colorata se adauga vinul,sarea,foaia de dafin,pasta de ardei si piperul.

Se fierbe sub capac pana scade sosul.

Cand sosul a scazut se adauga bulionul si se lasa din nou la fiert.

Trebuie sa avem grija sa nu punem multa sare deoarece maslinele sunt sarate si se adauga chiar la sfarsit.

Dupa ce au fost puse maslinele se mai da cateva clocote si se poate servi.

Noi am servit iepurele alaturi de piure de cartofi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-0
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-1
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-2
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-3
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-4
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-5
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-6
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-7
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-8
Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi-9

COMENTARII (14)

LUK

LUK 1

18.10.2011, 15:57

MIUTA

MIUTA 1

19.10.2011, 12:41

Multumesc tuturor,va recomand carnea de iepure e foarte sanatoasa.
De curand am descoperit-o si eu,e tare buna.
Multumesc pentru aprecieri,imi sunteti tare dragi

mihaelar63

mihaelar63 1

27.10.2011, 13:05

Si eu am un urechiat care asteapta in congelator
Urecechila al tau arata f. bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!