Iepure la cuptor cu sos de bere

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 28 Ian 2010 | 24638 vizualizari

 

Este reteta mea preferata in ceea ce priveste friptura de iepure preparata la cuptor. Am tot adaptat diverse retete si sunt gata sa va impartasesc aceasta minunata reteta incercata si verificata .

 

INGREDIENTE

  • un kilogram pe carne de iepure  portionat in bucati potrivite ca marime,
  • un morcov,
  • o jumatate de praz,
  • cateva tomate cerise,
  • 2-3 bucati de ceapa mica,
  •  o jumatate de ardei, 2-3 catei de usturoi ( la capitolul legume puteti sa inlocuiti sau sa adaugati ce preferati )
  • sare,
  • piper,
  • un fir de rozmarin si unul de cimbru,
  • 300 ml bere blonda,
  • 2 linguri de faina,
  •  2 linguri ulei de masline.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu sos de bere:

  Preparare : pregatim bucatile de carne de  iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le ungem cu ulei de masline si le lasam la frigider pentru o ora.

  Cat timp sta carnea de iepure la frigider pregatim legumele si taiem rondele prazul, morcovul , ceapa si rosiile si ardeiul cubulete mici .

  Intr-o tigaie adanca punem 2 linguri de ulei de masline la incins si cand este fierbinte adaugam bucatile de iepure, pudrate in prealabil cu faina pe toate partile . Lasam carnea la rumenit la foc mic cateva minute pana face o crusta aurie.

  Dupa ce se rumeneste carnea adaugam legumele si condimentam dupa gust si lasam totul la inabusit la foc mic pret de 2-3 minute.

  Dupa aceea adaugam berea si cand incepe sa clocoteasca mutam toata compozitia intr-un vas termorezistent, adaugam rozmarin si cimbru  si o punem  la cuporul incins in prealabil la 220 de grade.Eu am folosit vasul de lut roman acre exte excelent pentru fripturi pentru ca face carnea foarte frageda, daca nu aveti recomand un vas de yena cu capac pentru primele 30 de minute trebuie sa stea cu capac in cuptor.

 Lasam friptura timp e o ora, micsorand focul spre final, in ultimele 30 de minute adaugam intr-o tava separata cartofii.  Este gata atunci cand carnea e rumenita deasupra si sosul este consistent.

  Ca si garnitura la aceasta friptura eu am facut de aceasta data cartofi intregi fierti 10 minute si apoi pusi la cuptor cu condimente si stropiti cu ulei de masline pentru inca 30 de minute pana prind o crusta aurie.

  Are un gust deosebit si carnea de iepure preagatita asa e foarte frageda si aromata, va  ofer o portie pentru a va convinge !

TIPS-URI

1

Carnea de iepure trebuie preaparata cu mult sos si cu capac ca sa iasa frageda, se lasa la rumenit in a doua parte a preapararii, evitati astel o friptura seaca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu sos de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

kukibella 1

25.03.2011, 00:19

Bunica 1

30.01.2014, 09:43

Cat de mult imi place carnea de iepure de casa!Minunata friptura,draga mea!

Sylvia 1

30.01.2014, 23:45

vai ce urata si neclara e poza asta erau printre primele mele postari cu nepricepere la pozat dar carnea a fost f buna, multumesc bunica ca ai vazut reteta dincolo de poza te pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mâncare rece de iepure cu măsline