Inimi de curcan în sos de vin

de elucubratiiculinare in Curcan, 23 Feb 2015 | 1101 vizualizari

 

De ziua iubirii se poate fără inimioare?
Iar în combinație cu un sos de vin ce credeți că poate să iasă?
Bineînțeles că nu aveți nevoie de o zi specială pentru a face această rețetă pentru o persoană dragă vouă, dar pentru că se apropie Dragobete - ziua iubirii la români, vă recomand această rețetă ce răspândește în jur numai dragoste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g inimi de curcan
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură ceapă verde (4-5 fire)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 200 ml vin roșu sec
  • sare
  • piper
  • frunzulițe pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi de curcan în sos de vin:

Se curăță inimile de eventualele pielițe și vene. Se taie pe jumătate, se spală, se lasă la uscat și se presară cu făină. Încingem o tigaie, adăugăm uleiul și untul. Se adaugă bucățile de inimă și se călesc 2  minute, nu mai mult pentru că se vor întări. Adăugăm ceapa verde tocată mărunt doar partea albă. După 1-2 minute adăugăm pasta de tomate diluată cu puțină apă și vinul roșu. Lăsăm la foc mic pentru aprox. 5 minute.

Condimentăm cu sare și piper. Se servește cu salată verde sau salată de varză și ornăm cu frunzulițe de pătrunjel și fire de ceapă verde tocate mărunt.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

inimile nu se gătesc foarte mult pentru că se întăresc

2

se condimentează numai la sfârșit

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.02.2015, 21:42

merisor 1

23.02.2015, 23:07

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S