Inimioara cu crema de branza si jeleu

de daniastefania in Torturi, 23 Mar 2015 | 2362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr branza dulce
  • 250 gr iaurt natur
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Pentru jeleu:
  • 50 gr mure congelate
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioara cu crema de branza si jeleu:

Vom face prima data blatul.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Se adauga galbenusurile, amestecand usor de jos in sus. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana s-au incorporat bine. Se toarna compozitia intr-o tava in forma de inima. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 5 minute. Se lasa blatul la racit.

Pregatim in acest timp crema de branza. Punem gelatina in putina apa rece. Branza, iaurtul si zaharul se blenduiesc bine. Se adauga esenta de vanilie. Punem o lingura de apa la fiert. Cand fierbe se ia de pe foc si se dizolva in ea gelatina. Adaugam crema de branza.

Forma de inima in care am copt blatul o imbracam in folie transparenta (sa scoatem mai usor desertul din forma). Punem blatul apoi turnam crema de branza. Dam la frigider 20 minute.

Pregatim in acest timp jeleul. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem murele (puteti folosi si alte fructe: zmeura, capsuni etc) impreuna cu zaharul pe aragaz. Fierbem 5 minute la foc mic. Strecuram prin sita si cat e fierbinte dizolvam in sirop gelatina. Lasam la racit. Turnam jeleul peste crema de branza. Eu am pus in mijloc o forma de stea in care nu am turnat jeleu, ca sa ramana alba.

Dam la frigider pana se intareste jeleul. Dam jos forma de stea si cu ajutorul foliei transparente scoatem desertul din tava.

Punem pe farfurie si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioara cu crema de branza si jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Carmen 1

25.03.2015, 07:29

fain de tot

daniastefania 1

25.03.2015, 11:06

Multumesc! A doua zi e si mai buna dar nu prea mai ramane!

gaby_gabytza 1

29.03.2015, 20:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Angel Cake