Inimioara cu crema de branza si jeleu

de daniastefania in Torturi, 23 Mar 2015 | 937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr branza dulce
  • 250 gr iaurt natur
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Pentru jeleu:
  • 50 gr mure congelate
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioara cu crema de branza si jeleu:

Vom face prima data blatul.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Se adauga galbenusurile, amestecand usor de jos in sus. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana s-au incorporat bine. Se toarna compozitia intr-o tava in forma de inima. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 5 minute. Se lasa blatul la racit.

Pregatim in acest timp crema de branza. Punem gelatina in putina apa rece. Branza, iaurtul si zaharul se blenduiesc bine. Se adauga esenta de vanilie. Punem o lingura de apa la fiert. Cand fierbe se ia de pe foc si se dizolva in ea gelatina. Adaugam crema de branza.

Forma de inima in care am copt blatul o imbracam in folie transparenta (sa scoatem mai usor desertul din forma). Punem blatul apoi turnam crema de branza. Dam la frigider 20 minute.

Pregatim in acest timp jeleul. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem murele (puteti folosi si alte fructe: zmeura, capsuni etc) impreuna cu zaharul pe aragaz. Fierbem 5 minute la foc mic. Strecuram prin sita si cat e fierbinte dizolvam in sirop gelatina. Lasam la racit. Turnam jeleul peste crema de branza. Eu am pus in mijloc o forma de stea in care nu am turnat jeleu, ca sa ramana alba.

Dam la frigider pana se intareste jeleul. Dam jos forma de stea si cu ajutorul foliei transparente scoatem desertul din tava.

Punem pe farfurie si servim.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inimioara cu crema de branza si jeleu 372633
retete culinare - Inimioara cu crema de branza si jeleu 372634
retete culinare - Inimioara cu crema de branza si jeleu 372635
retete culinare - Inimioara cu crema de branza si jeleu 372636
retete culinare - Inimioara cu crema de branza si jeleu 372637
retete culinare - Inimioara cu crema de branza si jeleu 372638
retete culinare - Inimioara cu crema de branza si jeleu 372639

COMENTARII (10)

Carmen 1

25.03.2015, 07:29

fain de tot

daniastefania 1

25.03.2015, 11:06

Multumesc! A doua zi e si mai buna dar nu prea mai ramane!

gaby_gabytza 1

29.03.2015, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L