Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

de Rocsi in Prajituri, 30 Iul 2016 | 5622 vizualizari

 

Nu putea sa treaca sezonul zmeurei, acest fruct atat de parfumat si sublim, fara sa nu pregatesc ceva bun. Am primit zmeura proaspata, dar cum atunci nu am avut timp sa pregatesc ceva bun, am congelat-o si a fost numai buna pentru acest week-end. Am combinat foile de pandispan cu multa lamaie, cu o crema usoara, lejera, de vara zic eu.

 

INGREDIENTE

    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    • coaja rasa de la o lamaie

Crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 6 foi de gelatina (10 gr)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400 gr zmeura + 2 linguri zahar

Pentru decor:

  • 40 gr ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
  • frunze de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura:

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm. Tuirnam prima jumatate de compozitie, o nivelam. Introducem foaia in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Cand este gata, o scoatem si coacem a doua foaie. Le lasam sa se raceasca.

Crema: Punem zmeura in blender si o pasam bine. Piureul obtinut il trecem prin sita, iar semintele din sita le aruncam. Peste sosul de zmeura punem cele doua linguri de zahar, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc. Fierbem sosul 2-3 minute, apoi il tragem de pe foc. Intr-un bol punem branza de vaci, mascarpone, zaharul si le mixam. Adaugam iaurtul, vanilia si mai mixam putin. Foile de gelatina le punem in apa rece la hidratat, pentru 10 minute. Dupa acest timp, le scoatem si le stoarcem bine, le punem in sosul de zmeura cald (dar inainte oprim 3-4 linguri de sos) si amestecam pana se dizolva complet. Adaugam zmeura peste crema de branza cu iaurt, le incorporam usor cu o paleta. Dam crema la frigider pana se ingroasa putin, sa o putem pune intre blaturi si sa nu curga. Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blaturile. Asezam primul blat, jumatate din crema si o nivelam. Venim cu celalalt blat, apoi restul de crema si o nivelam. Dam prajitura la rece 4-5 ore.

Decorul: Ciocolata alba, rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si le punem pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita. Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si cu ajutorul unei seringi de patiserie, ornam prajiturile cu amestecul de ciocolata alba si le decoram cu frunze de menta.
Servim prajitura cu cativa stopi din sosul de zmeura oprit. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

08.08.2016, 11:04

Stefy, multumesc

Ancutsa 1

08.08.2016, 21:29

Ce prajitura buna, imi place combinatia de branza si zmeura!

Rocsi 1

09.08.2016, 10:47

Multumesc Ancutsa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si ciocolata