Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

de Rocsi in Prajituri, 30 Iul 2016 | 995 vizualizari

 

Nu putea sa treaca sezonul zmeurei, acest fruct atat de parfumat si sublim, fara sa nu pregatesc ceva bun. Am primit zmeura proaspata, dar cum atunci nu am avut timp sa pregatesc ceva bun, am congelat-o si a fost numai buna pentru acest week-end. Am combinat foile de pandispan cu multa lamaie, cu o crema usoara, lejera, de vara zic eu.

 

INGREDIENTE

    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    • coaja rasa de la o lamaie

Crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 6 foi de gelatina (10 gr)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400 gr zmeura + 2 linguri zahar

Pentru decor:

  • 40 gr ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
  • frunze de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura:

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm. Tuirnam prima jumatate de compozitie, o nivelam. Introducem foaia in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Cand este gata, o scoatem si coacem a doua foaie. Le lasam sa se raceasca.

Crema: Punem zmeura in blender si o pasam bine. Piureul obtinut il trecem prin sita, iar semintele din sita le aruncam. Peste sosul de zmeura punem cele doua linguri de zahar, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc. Fierbem sosul 2-3 minute, apoi il tragem de pe foc. Intr-un bol punem branza de vaci, mascarpone, zaharul si le mixam. Adaugam iaurtul, vanilia si mai mixam putin. Foile de gelatina le punem in apa rece la hidratat, pentru 10 minute. Dupa acest timp, le scoatem si le stoarcem bine, le punem in sosul de zmeura cald (dar inainte oprim 3-4 linguri de sos) si amestecam pana se dizolva complet. Adaugam zmeura peste crema de branza cu iaurt, le incorporam usor cu o paleta. Dam crema la frigider pana se ingroasa putin, sa o putem pune intre blaturi si sa nu curga. Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blaturile. Asezam primul blat, jumatate din crema si o nivelam. Venim cu celalalt blat, apoi restul de crema si o nivelam. Dam prajitura la rece 4-5 ore.

Decorul: Ciocolata alba, rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si le punem pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita. Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si cu ajutorul unei seringi de patiserie, ornam prajiturile cu amestecul de ciocolata alba si le decoram cu frunze de menta.
Servim prajitura cu cativa stopi din sosul de zmeura oprit. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-0
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-1
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-2
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-3
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-4
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-5
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-6
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-7
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-8
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura-9

COMENTARII (40)

Rocsi

Rocsi 1

08.08.2016, 11:04

Stefy, multumesc

ancutsa

ancutsa 1

08.08.2016, 21:29

Ce prajitura buna, imi place combinatia de branza si zmeura!

Rocsi

Rocsi 1

09.08.2016, 10:47

Multumesc Ancutsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!