Kimchi - varza murata coreeana

de Catalina L in Salate, 14 Dec 2019 | 14247 vizualizari

 

Dupa varza la borcan romaneasca va prezint varza murata coreeana Kimchi.
Kimchi poate fi încadrat în categoria legumelor murate, cunoscute peste tot în lume. Se înrudeşte cu varza acră românească, cu paocai-ul chinezesc, cu tsukemono-ul japonez, cu achar-ul indian şi cu tot felul de alte murături din diverse părţi ale lumii
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/kimchi-varza-murata-coreeana.html

 

INGREDIENTE

  • 1 varza chinezeasca
  • 2 -3 morcovi
  • 2 linguri de sare marina
  • 500 ml de apa
  • ghimbir proaspat 4 cm
  • 1 ardel rosu
  • 2 lingurite de boia de ardei
  • arpagic proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kimchi - varza murata coreeana:

Sterilizati borcanele si capacele.

Am preparat o saramura din 500 ml de apa si o lingura de sare marina. Aduceti apa la fierbere, amestecati si rezervati.

Indepartati foile exterioare si taiati cotorul/baza verzei.

Tocati-o marunt.

Curatati si dati pe razatoare morcovii.

Puneti varza si morcovii intr-un castron mare . Puneti o lingura de sare si frecati impreuna 5 minute.

Varsati deasupra saramura calduta (pastrati 50 ml) si amestecati. Apasati bine varza.

Acoperiti castronul si lasati o noapte la temperatura camerei.

A 2-a zi spalati rapid varza sub jet de apa rece, scurgeti-o si puneti-o intr-un castron. Dati ardeiul pe razatoare. La fel si ghimbirul .

Tocati marunt arpagicul (am uitat sa pun ). Puneti totul peste varza impreuna cu boia de ardei.

Umpleti borcanul cu amestecul obtinut si apasati bine, varza trebuie sa fie acoperita de apa. Varsati saramura pastrata daca trebuie.

Lasati un spatiu de 2 cm, varza se va umfla.

Inchideti borcanul si lasati borcanul intr-un loc uscat si intunecat.

Dupa 24 de ore deschideti-l si lasati gazul sa iasa.

Inchideti din nou si dati la rece in beci/frigider - dupa 36 de ore  varza kimchi este gata .

Se pastreaza cateva saptamani la rece .

Fermentatia verzei continua incet.

Daca deschideti borcanul pastrati-l la frigider.

Eu l-am pus direct la frigider si lasat 5 zile .

Serviti portii de varza cu sau fara lichid.

Este o garnitura foarte buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kimchi - varza murata coreeana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de varza murata