Kinder Pingui

de RozBonBon in Prajituri, 21 Sep 2009 | 15067 vizualizari

 

Este o reteta foarte delicioasa, cu un blat usor si pufos, cu o aroma puternica de cacao cu o crema fina si cremoasa.
As fi pus mai multe poze, dar sunt prea mari, asta a fost singura mai mica. Restul se pot gasi pe blogul meu.

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU BLAT:
  • 4 oua mari sau 5 oua mici
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri miere
  • 1 plic ( 50 g) cacao
  • 1 zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
INGREDIENTE PENTRU CREMA:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 150 ml lapte condensat
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura esenta vanilie
INGREDIENTE PENTRU GLAZURA:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
INGREDIENTE PENTRU TOPPING:
  • 3 linguri mari crema nougat de alune
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Pingui:

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilinat , pana cand devin albe si pufoase.

Treptat se adauga faina in ploaie . Se adauga si praful de copt ( este bine sa il stingeti cu putin otet, adica sa turnati 2 stropi de otet direct pe praf pana face spume; nu ii va modifica gustul, stati fara grija).
Adaugati treptat laptele, uleiul si mierea, apoi pe urma si pudra de cacao.

Separat se bat spuma albusuriel cu sarea.

Cele doua compozitii se amesteca usor , cu o spatula (eu o prefer pe cea de silicon, nu as inlocui-o cu nimic in lume) si nu cu mixerul.

Din acest amestec se vor coace doua foi, la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Frisca lichida se bate pana cand devine tare, se adauga intaritorul, urmeaza mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat.

GLAZURA: Ciocolata se topeste in bain-marie, se adauga untul si uleiul si se amesteca bine pentru a realiza o glazura fina si lucioasa.

PENTRU TOPPING:crema se topeste pe foc mic si se adauga untul.Se amesteca pana la omogenizare, apoi se pune la racit.

ASAMBLAREA:

Se ia o foaie, se adauga o jumatate din cantitaea de crema, se intinde uniform.

Peste aceasta se intinde toppingul racit  .

Se baga la frigider pentru vreo 10 minute sa se intareasca toppingul, apoi se adauga cea de-a doua foaie, care se apasa pentru a adera bine de crema.

Peste aceasta se intinde glazura calda.

Se lasa la frigider pentru vreo 1-2 ore , dupa care este numai buna de servit.

 

 

COMENTARII (8)

leoflori 1

27.09.2009, 12:09

scuze, am incurcat adresele...

elena1988 1

06.03.2011, 08:15

annemarry 1

29.04.2013, 22:57

delicioasaaaa.....iamyyyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21