Kleftiko de miel cu cartofi

de mihaelar63 in Oaie, 11 Apr 2022 | 3615 vizualizari

 

 
De cum am gasit aceasta reteta traditionala greceasca m-am indragostit de ea . Modul simplu de preparare si ideea ,, fiecare cu pachetelul lui ; m-a incantat .
Candva nu eram mare amatoare de miel-oaie . Acum pot sa va spun ca folosind retete si tehnici potrivite se poate ajunge la gusturi si aromne de exceptie !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne miel [ pulpa, costita ]
  • 4 cartofi mari
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 ardei
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri mustar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1/2 cana ulei masline
  • 200gr branza -cascaval -mai uscat
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • sare si piper
  • hartie de copt si sfoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kleftiko de miel cu cartofi:

  1. Se  portioneaza carnea in bucati potrivite si cartofii se taie cuburi . 
  2. Ceapa si rosiile  se taie rondele .
  3. Intr-un vas se pune carnea si cartofii si se condimenteaza cu sare , piper , oregano , mustar .
  4.  Amestecati totul impreuna cu uleiul de masline , zeama de la lamaie si vinul alb .
  5. Pentru ca nu sunt prietena cu vinul [ in preparate ]eu am renuntat la el .
  6. Recomandat este sa lasati totul la marinat macar 2 ore .
  7.  Am sarit peste acest pas din lipsa de timp .
  8. Se  taie cate doua patrate mari de hartie / portie .
  9. Se aseaza hartia suprapusa cu colturile intercalate .
  10. Impartiti cantitatea de miel si cartofi in patru portii .
  11. La fiecare  portie se mai presara deasupra bucati de branza mai intarita sau de cascaval mai vechi si ardeii grasi taiati felii .
  12. Incheiati punand deasupra cate 1-2 felii de rosii .
  13. Se leaga fiecare pachet cu sfoara si se pun pachetele in tava [ sa nu curga accidental in cuptor.
  14. Dati tava la cuptor 90 minute la 220 grade .
  15. Reteta originala prevede sa stea la cuptor 3-4 ore la 150 grade .
  16.  Am sa incerc si aceasta varianta cu proxima ocazie .
  17. Fiecare mesean primeste un pachet .
  18.  O ,ce multitudine arome ies din pachet cand il desfaci !!!
  19.  Tehnica de impachetare este similara cu cea frantuzeasca de gatire ,, en papillote ''

TIPS-URI

1

Reteta originala prevede sa stea preparatul la cuptor 3-4 ore la 150 grade .

2

Am sa incerc si aceasta varianta cu proxima ocazie .

3

Tehnica de impachetare este similara cu cea frantuzeasca de gatire ,, en papillote ''

Daca ti-a placut reteta noastra "Kleftiko de miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel