Kremowka Papieska sau prajitura Papei

de Adinuta in Prajituri, 2 Feb 2012 | 5830 vizualizari

 

Acum ceva vreme am bantuit pe internet in cautarea acestei retete minunate ce seamana cu cremsnitul bine cunoscut ... de fapt retetele sunt foarte multe si diferite intre ele, asa ca am ales una care sa nu aiba blatul clasic fratuzesc, ci mai de biscuite. Mi-a placut foarte mult cum a iesit la gust. Cred ca pe undeva oi fi gresit insa ceva cu aluatul pentru ca mi s-a parut greu de intins, parca se rupea ... sau asa o fi trebuit sa iasa, nu stiu, pentru c-a fost prima data cand am incercat-o si fara alte indrumari. Adevarul e ca am facut-o un pic in graba, insa daca a iesit asa buna facuta facuta in fuga, cred ca un pic migalita iese si mai buna :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 225 grame unt
  • 3 cani faina
  • 3 linguri apa
  • 3 galbenusuri
  • putina sare
  • Crema:
  • 2 cani lapte
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 3/4 cana zahar
  • 1/3 cana faina
  • putina sare
  • 6 galbenusuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kremowka Papieska sau prajitura Papei:

Pasul 1: Amesteca untul moale cu faina. Galbenusurile se amesteca bine cu apa, apoi se adauga in faina cu unt. Se framanta bine. Aluatul se imparte in doua, se intend doua foi pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 30 de minute. Eu nu am impartit in doua, ci am copt o foaie mare. Aluatul se taie cumva patratele, dar nu de tot, ci doar pentru a se taia mai usor cand este copt.

Pasul 2: Amesteca laptele cu vanilia. Intr-o oala cu fund dublu, amesteca zaharul, faina, sarea si galbenusurile. Amesteca bine, apoi adauga laptele cate putin. Se pune oala pe foc la temperature medie, amestecand mereu, avand grija sa nu se prinda.Cand incepe sa fiarba se mai tine pe foc timp de 3 minute, amestecand mereu. Cand este gata, se ia de pe foc, se toarna intr-un bol si se lasa la racit, amestecand din cand in cand. 

Pasul 3: Cand crema s-a racit suficient se imparte in mod egal pentru jumatate dintre patratelele de aluat si se asambleaza cate doua. Am citit ca daca e prea moale crema, se umple in tava, se da la frigider si se serveste peste cateva ore. Eu n-am avut rabdare si am mancat asa, cu crema fiind inca moale :p Am pudrat cu zahar vanilat. Pozele nu-s prea reusite, era cam intunecos cand am facut prajitura. Blatul poate pare cam teapan, ca de biscuit, dar este sfaramicios, usor umed, moale si merge de minune cu crema.

 Afla o poveste despre prajitura AICI :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Kremowka Papieska sau prajitura Papei-0
Kremowka Papieska sau prajitura Papei-1

COMENTARII (60)

brunetica

brunetica 1

07.02.2012, 17:13

La multi ani Adinuta, multe bucurii, implinirii si multa fericire

Rux

Rux 1

07.02.2012, 19:37

La multi ani si aici Adinuta scumpa!!! Sa fii iubita!

lia maria

lia maria 1

07.02.2012, 20:15

La multi ani cu fericire, bucurii si realizari !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!