Lapte de pasare

de madi_marin in Dulciuri, 6 Iun 2010 | 2847 vizualizari

 

Am vazut si la nadina si la gaby ca au preparat de curand acest desert si pentru ca nu mai facusem de mult, mi-am propus sa il fac si eu. E delicios...

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura  praf de budinca de vanilie
  • 2 esente de vanilie
  • 6 linguri cu zahar
  • dulceata de visine pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Laptele se pune la incalzit cu 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Se aduce la punctul de fierbere apoi se inchide focul.

Albusurile se bat spuma ca pentru bezea cu celelalte 3 linguri de zahar, iar galbenusurile se freaca bine cu praful de budinca si esenta de vanilie.

Se pune laptele din nou la foc mic si in el se pun galuste de albus. Se lasa 2 mnute pe o parte, apoi se intorc usor pe partea cealalta inca 2 minute. Se scot cu o spumiera pe o farfurie .

In amestecul de galbenusuri se pun 3 linguri de lapte cald , apoi se toarna in fir subtire in laptele din oala si se amesteca rapid pentru cateva minute pana se ingroasa si rezulta un sos. Se stinge focul si se pun in sos si galustele de albus. Se da la rece.

Pentru servire eu am folosit dulceata de visine.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lapte de pasare 36058
retete culinare - Lapte de pasare 36059

COMENTARII (28)

madi_marin 1

08.06.2010, 13:59

Sylvia....multumesc

mena29 1

08.06.2010, 21:17

deea986 1

23.06.2011, 13:15

Arata super, mai ales cu dulceata deasupra!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S