Lasagna

de Oana in Lasagna, 2 Mai 2009 | 21430 vizualizari

 

Am gasit reteta pe spatele cutiei de paste si am incercat-o, a iesit foarte buna si nu e prea complicat de facut.

 

INGREDIENTE

  • o cutie de paste lasagna
        Sos bolognese:
  • 400 g carne tocata
  • o cutie de 400 g rosii in bulion
  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • salvie
  • rozmarin
        Sosul bechamel:
  • 4 linguri cu unt
  • 4 linguri cu faina
  • 1/2 l lapte
  • o lingura cu parmesan
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • parmesan sau cascaval ras, deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem cu sosul de carne: calim in uleiul de masline ceapa taiata cubulete, morcovul ras si usturoiul. Adaugam carnea si lasam la inabusit, apoi rosiile cubulete. Adaugam un pahar cu apa sau supa de legume si lasam pe foc 45 min. Condimentam dupa gust cu sare, piper, salvie si rozmarin.

Pentru sosul bechamel punem untul la topit, presaram faina si apoi adaugam treptat laptele, amestecand continuu. Lasam pe foc pana se ingroasa putin si condimentam.

Ungem un vas de iena cu unt si punem un rand de foi lasagna, si sos bolognese in straturi.

Peste fiecare strat se presara parmesan. deasupra se pune sosul beshamel, cateva fasii de unt, eu am pus si putin suc de rosii.

Acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 20 min. Luam folia, punem cascaval ras si mai lasam 10 minute.

Se poate servi cu smantana.


Italian Food: How To Make Lasagna
 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna-0
Lasagna-1
Lasagna-2
Lasagna-3

COMENTARII (14)

jolygina

jolygina 1

22.05.2011, 01:41

ce mult imi place reteta asta super vreau o portie

Pushaa

Pushaa 1

27.01.2014, 13:14

buna

babi5

babi5 1

27.01.2014, 14:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24