Lasagna cu carne si mozzarella

de Andreea Caroline in Lasagna, 17 Sep 2015 | 1740 vizualizari

 

Lasagna e un tip de mancare care nu cred ca poate fi refuzat ... este delicios, satios ...si pe placul tuturor avand in vedere ca variantele pot fi cu carne, branza, legume ....
Eu am facut lasagna cu carne si mozzarella ... sa mai zic inca o data ca fost delicioasa ? :)

 

INGREDIENTE

  • 14 foi lasagna
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 400 gr carne tocata
  • 250 gr mozzarella
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 gr parmezan
  • 500 ml sos bechamel
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne si mozzarella:

Morcovul il curatam, il spalam si il taiem in patru pe lungime,apoi rondele . 

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. 

Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem cuburi mici . 

Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit . Cand uleiul s-a incins punem morcovul si lasam 5 minute sa se inmoaie, amestecand usor cu o spatula de lemn. 

Adaugam apoi ceapa, amestecam si lasam sa se caleasca impreuna. 

Carnea ( eu am folosit mix de carne vita+porc) o punem in tigaie.Amestecam bine ingredientele, adaugam putina apa ( daca aveti putin vin e si mai bine :) ) si lasam la foc mic sa fiarba carnea si sa scada apa. 

Cand aproape a scazut toata apa, punem sucul de rosii. Amestecam usor, punem sare si piper dupa gust si lasam in continuare la fiert la foc mic . 

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cateva linguri de sos cu carne acoperind toata  suprafata tavii .

Punem un prim strat de foi de lasagna (daca este necesar, rupem din foi ptr a acoperi bine).

Peste stratul de foi punem un strat de sos cu carne,un strat de mozzarella si acoperim iarasi cu un strat de foi. Continuam pana ce terminam sosul si mozzarella .Ultimul strat va fi de foi de lasagna . 

Sosul Bechamel, eu l-am cumparat dar l-am incalzit putin diluandu-l cu putin lapte . 

Punem sosul Bechamel peste ultimul strat de foi, acoperim bine  si presaram parmezan din abundenta .

Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pana ce parmezanul s-a topit si lasagna s-a colorat frumos la suprafata . 

Se serveste calda ! 

Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

Sunt persoane care folosesc foile de lasagna neoparite si sunt cei care folosesc foile de lasagna oparite . Eu facand cu sos de carne si suc de rosii nu a fost necesar sa oparesc foile .Daca insa doriti sa le opariti atunci puneti o oala cu apa la foc . Cand apa fierbe, puneti foile de lasagna (cate doua-trei) si oparitile pentru 3-4 minute. Scoateti foile pe un prosop curat care va absorbi apa in exces. Utilizati apoi foile oparite ca si cele uscate .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401089
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401090
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401092
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401093
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401094
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401095
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401096
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401097
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401098
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401099
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401100
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401101
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401102
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401103
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401104
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401105
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401106
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401107
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401108
retete culinare - Lasagna cu carne si mozzarella 401109

COMENTARII (34)

Andreea Caroline 1

18.09.2015, 14:41

Motan

Andreea Caroline 1

18.09.2015, 14:41

Meri

Andreea Caroline 1

18.09.2015, 14:42

Buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!