Lasagna cu mere si nuci

de Miha in Dulciuri, 18 Ian 2010 | 3733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de lasagna
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingura unt
  • bilute de ciocolata
  • Pentru sos:
  • 240 ml apa
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 10 linguri lapte praf
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu mere si nuci:

Umplutura:


Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit.


Sos:


Apa se pune la fiert cu zaharul, pana acesta se topeste si incepe sa se ridice spuma. Se adauga untul si se omogenizeaza. Punem si laptele praf.


Am incercat sa folosesc lingura la prepararea acestui sos, dar cand am pus laptele praf s-au format cocoloase. Asa ca am bagat blenderul in functiune si am obtinut un sos absolut delicios.


Ungem cu unt un vas termorezistent.


Punem cate un rand de foi de lasagna, pe care le ungem cu sos din abundenta. Adaugam un strat de umplutura si presaram cu cateva bilute de ciocolata. Repetam operatiunea pana terminam foile. Peste ultima foaie turnam sos din belsug si presaram din nou cu bilute de ciocolata.


Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Sincer, nu stiam de asa minunatie pana n-am citit pe blogul Inei. Nu e aceeasi reteta, dar am preluat ideea de "dulce". :)


Promit ca atunci cand imi voi lua masina de paste ca a lui Cristi le voi incerca si cu foi facute in casa. Cu siguranta sunt mai bune, dar e prea multa munca pentru mine. :))


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna cu mere si nuci 14042
retete culinare - Lasagna cu mere si nuci 14043
retete culinare - Lasagna cu mere si nuci 14044
retete culinare - Lasagna cu mere si nuci 14045
retete culinare - Lasagna cu mere si nuci 14046
retete culinare - Lasagna cu mere si nuci 14047
retete culinare - Lasagna cu mere si nuci 14048

COMENTARII (3)

rivka 1

18.01.2010, 11:00



mie mi-e un rau de la nuca de sincer stau in cap...dar din asta sincer ca as manca o felie uriasa si sa stiu ca pleznesc.
o fost buna???arata...si cu lapte praf, pfff cred ca e grozava!

Miha 1

18.01.2010, 14:46

Rivka, e grozava. Mai ales rece.

Teo 1

18.01.2010, 22:18

s-ar putea sa-mi placa...pt. ca are nuca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI