Lasagna de legume

de Alina26 in Mancaruri de legume, 14 Iul 2013 | 2060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 ceapa
  • 1 kg de dovlecei
  • 4 rosii marii si coapte
  • 500 g ciuperci champignons
  • 2 catei de usturoi
  • 8 foi pentru lasagna
  • 3 mozzarelle
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Sos bechamel:
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna de legume:

1.Am spalat si am curatat legumele.

-am taiat rosiile rondele subtiri circa 3-4mm si le-am presarat cu sare

-am taiat vanata felii circa 3-4mm si am incins tigaia grill si le-am prajit,am presarat putina sare

-am taiat ceapa marunt,am calit-o in putin ulei de masline incins si un catel de usturoi(pe care l-am scos) si apoi am adaugat dovleceii taiati cubulete.Le-am lasat la foc rapid pana s-au rumenit,am pus putina sare si piper

-am taiat ciupercile circa 2 mm si intr-o tigaie incins cu 2 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi si le-am calit,cu putina sare, pana a scazut toata zeama

2.Am dat mozzarella pe razatoarea mare.

Sos bechamel:

1.Intr-o olicica am pus la topit untul,apoi am adaugat faina in ploaie amestecand cu un tel.Treptat am adaugat laptele si am continuat sa mestec rapid cu telul.

2.Am pus sare si nucusoara si am lasat sa dea un clocot,am dat focul mic si l-am lasat pana se ingroasa complet.

Asamblarea:

1.Intr-o tava am intins putin sos bechamel,apoi am pus foile,apoi rosiile,vinetele le-am rupt,dovleceii si ciuperci.

2.Am pus sos bechamel,apoi parmezan ras si mozzarella.

3.Am continuat cu foile,rosiile,vinete,dovlecei,ciuperci,sos bechamel,parmezan si mozzarella......si tot asa pana la sfarsit.

4.Trebuie sa terminati cu sos bechamel,mozzarella si parmezan ras.

5.Dati tava la cuptorul preincalzit la 180°,timp de 30-40 de minute,pana se rumeneste.

Inainte sa serviti lasati 15 minute sa se raceasca putin ca sa puteti taia.

Pofta buna!!!!!

 

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit foi proaspete pentru lasagne,dar puteti folosi si cele uscate.

2

Puteti folosi sos de rosii, cam 500 g ,in loc de rosii.

3

Puteti sa faceti si dovleceii pe gratar, atunci va trebuie 1/2 kg.

4

Sosul bechamel il puteti face mai gros sau mai subtire,veti adauga sau veti scoate din cantitatile de mai sus.

5

Faceti sosul bechamel mai subtire daca folositi foi uscate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna de legume 244616
retete culinare - Lasagna de legume 244618
retete culinare - Lasagna de legume 244619
retete culinare - Lasagna de legume 244620
retete culinare - Lasagna de legume 244621
retete culinare - Lasagna de legume 244624
retete culinare - Lasagna de legume 244628
retete culinare - Lasagna de legume 244629
retete culinare - Lasagna de legume 244631
retete culinare - Lasagna de legume 244633
retete culinare - Lasagna de legume 244634
retete culinare - Lasagna de legume 244635
retete culinare - Lasagna de legume 244636
retete culinare - Lasagna de legume 244637
retete culinare - Lasagna de legume 244638
retete culinare - Lasagna de legume 244639
retete culinare - Lasagna de legume 244640

COMENTARII (20)

Alina26 1

15.07.2013, 12:26

Multumesc!!!

laura_n 1

15.07.2013, 17:59

super faina

Alina26 1

15.07.2013, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L