Levesa [ supa ] de gaina cu razalai

de mihaelar63 in Supe, 24 Ian 2010 | 7684 vizualizari

 

aceasta supa este traditionala in ardeal

 

INGREDIENTE

  • spatele , gatul , cosul de la gaina de casa 
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cartofi
  • 1 ardei mic
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 foaie dafin
  • 10 boabe piper
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • patrunjel verde
  • pt razalai :
  • 2 oua
  • sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Levesa [ supa ] de gaina cu razalai:


  1. carnea se spala , legumele , se curata si se spala .

  2. se pun impreuna cu sare dupa gust , piper , foi dafin intr-o oala cu apa .

  3. eu am preparat in oala sub presiune , timp de o ora .

  4. pt razalai se procedeaza astfel : se bat 2 oua cu putina sare si se framanta cu faina cat cuprinde , rezulta un aluat elastic , acesta trebuie sa fie putin mai tare ca sa poata fi dat prin razatoarea mare . razuind aluatul rezulta razalaii care trebuie lasati la uscat intinsi pe o coala de hartie sau o panza curata . ca sa grabesc procesul eu i-am dat la cuptorul incalzit avand grija sa nu se arda .

  5. razalaii se fierb in apa cu sare , se strecoara si se adauga zeama fierbinte cu morcovi si patrunjel verde .

  6. in partile Salajului , carnea din supa se prajeste in ulei fiebinte pana devine crocante , se adauga si legumele din supa , se prajesc , amestecand sa nu se arda si se servesc calde cu patrunjel verde .

 

TIPS-URI

1

daca gaina e de casa am pus mai putina carne , fiind foarte grasa .

2

prin prepararea in oala sub presiune , supa ramane limpede

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Levesa [ supa ] de gaina cu razalai 14674
retete culinare - Levesa [ supa ] de gaina cu razalai 14675
retete culinare - Levesa [ supa ] de gaina cu razalai 14676
retete culinare - Levesa [ supa ] de gaina cu razalai 14677
retete culinare - Levesa [ supa ] de gaina cu razalai 14678
retete culinare - Levesa [ supa ] de gaina cu razalai 14679
retete culinare - Levesa [ supa ] de gaina cu razalai 14680

COMENTARII (13)

ala_oancea 1

26.01.2010, 20:22

Ce bine arata ! Mai am si eu ceva inaripate de casa in congelator ... si razalai de astia tot ma pregateam sa fac. Super idee mi-ai dat

pansy1 1

27.02.2011, 23:14

votat!

cocolina 1

22.04.2012, 01:24

Daca e din ardeal supa atunci e super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19