Mac and Cheese

de Meea in Paste, 30 Aug 2015 | 695 vizualizari

 

Aici e lumea meaaa!! Vreti sa va explic, asa rapid, cum sta treaba cu "meniul pentru sufletul meu?" Dimineata paste, la amiaza paste, seara paste...aaa am uitat,mai sunt si niste gustari intre mese: ceva ciocolata iar daca nu este, eu mananc iar paste, nu ma supar! Si sititi cum sta treaba...Altii din jurul meu au mancarea preferata intotdeuna ceva sanatos care nu ingrasa: Laptele, mamaliga, salatele, pestele etc. Si eu? M-am ales cu pastele care sunt muult in partea negativa,si care trebuie consumate mai rar. Dar gustul loor? absoluut divin!! Asa ca,mananc un bol de paste, fac sport, mai mananc, mai fac sport si tot asa...V-am speriat putin?Haideti ca nu mananc chiar asa mult! Poate cam des doar :)) Si nici bolul acesta nu l-am mancat tot...adica cel putin nu din prima tura..:))

 

INGREDIENTE

  • 300g paste
  • 60g unt
  • 130 ml lapte
  • 100g telemea (sau orice branza)
  • 100g cascaval
  • 2 lg faina
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mac and Cheese:

                Punem apa la fiert impreuna cu o lingura de sare de mare. Cand fierbe, adaugam pastele. Dupa ce s-au fiert le strecuram si le clatim cu apa rece.
                 Untul il punem intr-o cratita la foc mic,pana se topeste.Adaugam laptele si amestecam. Punem faina si amestecam repede, cat sa nu se faca cocoloase. Lasam sa dea un clocot.Stingem focul si adaugam cascavalul si branza (puteti reduce gramajul cat doriti, eu am vrut sa fiee cremoase tare). Condimentam cu sare si piper. Turnam pastele scurse in sosul cald si amestecam.
                 Intr-o tava unsa cu unt, punem pastele si lasam la cuptor cam 10 minute.
                 Eu le servesc intotdeauna calde! mmm :x

 

TIPS-URI

1

Inainte de servire eu presar zahar pe deasupra

RETETA IN IMAGINI

Mac and Cheese-0
Mac and Cheese-1
Mac and Cheese-2

COMENTARII (3)

Adele 1

31.08.2015, 13:06

Andreea Caroline 1

31.08.2015, 14:13

Andra_Constantinescu 1

31.08.2015, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04