Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

de Toamna07 in Peste, 29 Aug 2012 | 19181 vizualizari

 

De fiecatre data cand postez o reteta gatita cu atata dragoste si pasiune, imi dau seama ca gastronomia este o poveste...A scrie despre bucate e o provocare.A le gati este o arta.Iar pentru a sti sa gusti din ele este nevoie de talent .
Fiecare bucatar adauga in bucatele sale acele ingrediente fermecate cu care stie sa atraga oaspetii si familia la masa. Bunica mea spunea ca sufletul omului se descopera cel mai bine atunci cand ospatezi cu el si cand Ii vezi zambetul.:)
Azi am preparat macrou,un peste foarte sanatos mai ales prin prisma acizilor grasi omega 3 pe care Ii contine; este extrem de raspandit si nu foarte scump .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi:

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi .Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:) Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.

Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.

Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.

Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea. Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si  zdrobit + 2 linguri de ulei de masline. Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.

Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie.

Pofta buna la acest preparat usor si delicios.:)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi 175347
retete culinare - Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi 175348
retete culinare - Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi 175349
retete culinare - Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi 175350

COMENTARII (15)

Rux 1

29.08.2012, 23:32

Ce reteta deosebita! Frumos mai spunea bunica ta si ce frumos este sa iti amintesti cuvintele ei! Felicitari!

Toamna07 1

01.09.2012, 14:21

Va pup !
Multumesc!

babi5 1

14.12.2014, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21