Maioneza din galbenus crud

de Ina in Salate, 12 Apr 2010 | 13850 vizualizari

 

Potrivita pentru orice gen de salata
Daca respecti sfatul meu, nu ti se va taia maioneza niciodata!
Promit sa pun foto curand !

 

INGREDIENTE

  •  2-3 galbenusuri crude
  • o lingura mustar
  • un vf. lingurita sare de lamaie
  • ulei, cat cuprinde ( in functie de cantitatea de maioneza dorita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza din galbenus crud:

Pentru maioneza eu pun intr-un bol, de la inceput  ,  3 galbenusuri, o lingura de mustar si un varf de cutit de sare de lamaie ( daca punem mustar si sare de lamaie de la inceput, salata nu se taie ). Mixez putin, apoi incep turnarea uleiului, putin cate putin, mixand continuu. Punem ulei, pana constatam ca ne ajunge cantitatea de maioneza obtinuta. Cand maioneza nu este suficient de acra, mai adaug sare de lamaie ( praf sau dizolvata in putina apa) .    Daca  maioneza  este prea tare , pun un strop de apa si mixez, repetand operatiunea pana obtin consistenta dorita.

ATENTIE ! Ouale si uleiul se tin cel putin o ora la temperatura mediului ambiant, inainte de inceperea operatiunilor de preparare.

Aceasta maioneza nu este grasa , nu are aspect lucios  si poate fi folosita la orice salate, intinzandu-se cu usurinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza din galbenus crud" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu maioneza