Mancare de fasole verde

de papabundetot in Porc, 27 Iun 2013 | 6999 vizualizari

 

Ce bine e cand mergi la piata si gasesti o gramada de legume proaspete,ideile vin imediat si datorita prospetimii produsul final este fabulos. Mie imi place tare mult fasolea verde si pentru ca am gasit si din aceasta rotunda (care imi place mai mult) m-am gandit sa fac o mancarica delicioasa din ea.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1/2 kg fasole verde
  • 300 gr pulpa de porc
  • 200 gr costita afumata porc
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • curry,
  • boia dulce,
  • foi dafin,
  • sare
  • amidon pt a ingosa sosul.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde:

Am curatat si taiat in bucati mici fasolea, carnea le fel am taiat-o cubulete de 2 cm aproximativ si la fel si costita. Am pus o cratita pe foc cu putin ulei in care mai apoi am pus ceapa si usturoiul tocate marunt, cand acestea s-au prajit putin (nu le-am lasat foarte mult) am adaugat boiaua, curry si cateva foi de dafin (2-3 ). Am amestecat bine si mai apoi am adaugat carnea ,atat cea proaspata cat si afumatura ,am lasat-o cateva minute asa sa se rumeneasca, apoi am adaugat apa cat sa acopar carnea si am lasat sa fiarba.

Atunci cand carnea a fost fiarta in proportie de 50-60% am adaugat si fasolea verde, am completat cu apa si am lasat in continuare la fiert. Dupa ce toate ingredientele au fost bine fierte, am mai potrivit de sare (initial nu am pus pentru ca si costita afumata era sarata si am preferat sa o las sa fiarba ca sa nu sarez in exces mancarea).

La sfarsit de tot am pus intr-o canuta o lingurita de amidon alimentar si l-am dizolvat cu apa si mai apoi l-am adaugat peste mancarica pentru a o ingrosa putin. Eu nu folosesc faina dar cine doreste poate face aceasta ingrosala si cu faina, noua nu ne place.

A iesit o bunatate de mancare pe care am savurat-o cu mare pofta.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

adry88 1

27.06.2013, 12:29

tare buna

papabundetot 1

27.06.2013, 13:17

Merisor...ai mei intrebau unde e fasolea...ca era cam multa carnita dar eu am zis sa fie buna.Din moment ce s-a mancat toate presupun ca nu a fost o problema atata carne

- Andreea - 1

27.06.2013, 14:56

Foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole teci cu carne de porc