Mancare de fasole verde

de papabundetot in Porc, 27 Iun 2013 | 4290 vizualizari

 

Ce bine e cand mergi la piata si gasesti o gramada de legume proaspete,ideile vin imediat si datorita prospetimii produsul final este fabulos. Mie imi place tare mult fasolea verde si pentru ca am gasit si din aceasta rotunda (care imi place mai mult) m-am gandit sa fac o mancarica delicioasa din ea.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1/2 kg fasole verde
  • 300 gr pulpa de porc
  • 200 gr costita afumata porc
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • curry,
  • boia dulce,
  • foi dafin,
  • sare
  • amidon pt a ingosa sosul.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde:

Am curatat si taiat in bucati mici fasolea, carnea le fel am taiat-o cubulete de 2 cm aproximativ si la fel si costita. Am pus o cratita pe foc cu putin ulei in care mai apoi am pus ceapa si usturoiul tocate marunt, cand acestea s-au prajit putin (nu le-am lasat foarte mult) am adaugat boiaua, curry si cateva foi de dafin (2-3 ). Am amestecat bine si mai apoi am adaugat carnea ,atat cea proaspata cat si afumatura ,am lasat-o cateva minute asa sa se rumeneasca, apoi am adaugat apa cat sa acopar carnea si am lasat sa fiarba.

Atunci cand carnea a fost fiarta in proportie de 50-60% am adaugat si fasolea verde, am completat cu apa si am lasat in continuare la fiert. Dupa ce toate ingredientele au fost bine fierte, am mai potrivit de sare (initial nu am pus pentru ca si costita afumata era sarata si am preferat sa o las sa fiarba ca sa nu sarez in exces mancarea).

La sfarsit de tot am pus intr-o canuta o lingurita de amidon alimentar si l-am dizolvat cu apa si mai apoi l-am adaugat peste mancarica pentru a o ingrosa putin. Eu nu folosesc faina dar cine doreste poate face aceasta ingrosala si cu faina, noua nu ne place.

A iesit o bunatate de mancare pe care am savurat-o cu mare pofta.

Pofta mare!

 

COMENTARII (19)

adry88 1

27.06.2013, 12:29

tare buna

papabundetot 1

27.06.2013, 13:17

Merisor...ai mei intrebau unde e fasolea...ca era cam multa carnita dar eu am zis sa fie buna.Din moment ce s-a mancat toate presupun ca nu a fost o problema atata carne

Andreea Caroline 1

27.06.2013, 14:56

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21