Marmelada de gutui

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 21 Oct 2015 | 713 vizualizari

 

Tot despre gutuie este vorba-n propozitie.....Cum nimic nu se arunca, totul se transforma, asa si eu, am prestat si-o marmelada ,dupa ce a facut dulceata si peltea....

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piure de gutui
  • 500 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de gutui:

Dupa ce am facut pelteaua,vezi reteta de peltea daca esti curios/curioasa, m-am gandit ca-i pacat sa risipesc atat fruct fiert. Asa ca am ales de eventualele impuritati existente printre fructele fierte,in cazul nostru gutuile,apoi le-am pus in robot si le-am facut un piure.Peste acest piure am adugat 500 g de zahar am omogenizat bine si am bagat cratita in care am pus piureul, la cuptor .Am asezat cratita in tava cuptorului, tava in care am turnat apa, am lasat focul potrivit, mediu sa zic, pret de mai bine de doua ore. Am avut grija ca din cand in cand sa verific daca mai este apa in tava si sa amestec in cratita.Apoi am asezat marmelada fierbinte in borcane,avand grija sa elimin aerul din borcan, am capacit borcanele si le-am bagat la loc in cuptor dupa ce am stins focul. Stau cuminti pana a doua zi cand se vor depozita in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

Marmelada de gutui-0
Marmelada de gutui-1
Marmelada de gutui-2
Marmelada de gutui-3
Marmelada de gutui-4
Marmelada de gutui-5
Marmelada de gutui-6

COMENTARII (20)

anca_rm

anca_rm 1

22.10.2015, 08:55

ce aromata marmelada

Oana

Oana 1

22.10.2015, 12:01

Numai bunatati ai facut, Cleme! Super marmelada!

Catalina L

Catalina L 1

22.10.2015, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!