Mazare cu galuste de faina

de Rux in Mancaruri de legume, 21 Oct 2015 | 2564 vizualizari

 

O mancare foarte, foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 900 gr mazare congelata
  • 1 ceapa mare
  • 5 linguri ulei vegetal
  • 1 cana de pasta de rosii( preferabil de casa)
  • 5 cani de apa
  • 4 foi de dafin maricele
  • sare
  • piper

Galustele de faina:

  • o canita de apa( 150 ml)
  • 2 oua
  • faina
  • sare un praf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu galuste de faina:

Ceapa pe care am presarat un praf de sare, se caleste inabusit in 5 linguri ulei, se adauga si mazarea congelata se mai tine putin pe foc impreuna cu ceapa amestecand bine, apoi se adauga cinci cani de apa si se lasa sa fiarba.

Se pregateste compozitia pentru galuste:se amesteca ouale cu sarea, o parte de apa, o parte de faina si tot asa pana se ingroasa ca o smantana mai grosuta.

Se ia capacul de pe mazare si se pun cu lingura galustele.

Cand mazarea si galustele au  fiert se amesteca cu pasta de rosii si se pune putin capacul sa dea cateva clocote. E momentul sa potrivim gustul de sare, foi de dafin  si piper si putem opri focul.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mazare cu galuste de faina 407958
retete culinare - Mazare cu galuste de faina 407959
retete culinare - Mazare cu galuste de faina 407960
retete culinare - Mazare cu galuste de faina 407961
retete culinare - Mazare cu galuste de faina 407962

COMENTARII (19)

Gicuta69 1

22.10.2015, 15:10

Si cu castraveti murati....

Catalina L 1

22.10.2015, 20:41

buna tare

Rux 1

22.10.2015, 21:20

Multumesc mult mult mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29