Mere umplute cu nuci

de Xandrinne in Dulciuri, 1 Dec 2014 | 3661 vizualizari

 

La multi ani, Romania!

O reteta numai buna pentru aceasta zi, preluata din cartea lui Horia Varlan. Mi-a placut foarte mult umplutura!

 

INGREDIENTE

  • 8-12 mere,
  • 10 linguri miez de nuca macinat (eu am zdrobit-o cu sucitorul),
  • 150 g stafide,
  • un pahar de rom/coniac,
  • 10 lingurite zahar pudra,
  • coaja si zeama de la o lamaie,
  • 4 linguri de unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere umplute cu nuci:

Mai intai scoatem casuta semintelor merelor, dar si o parte din miez. Inmuiem stafidele, in rom, sau in apa calduta, cu esenta de rom (cum am procedat eu).

Stafidele inmuiate le-am amestecat cu zaharul, jumatate din cantitatea de miez de nuca, coaja si zeama de lamaie si cu miezul de mere rezultat.

Umplem merele cu compozitia de mere si nuci si le asezam intr-un vas Jena, uns cu unt.

Le coacem cca 30 de minute in cuptorul preincalzit, la 170 de grade.

La servire le presaram cu miez de nuca macinat. Sunt bune calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

01.12.2014, 22:29

Grozave!

anca_rm 1

02.12.2014, 08:53

ce reteta buan ne-ai adus

Xandrinne 1

14.12.2014, 07:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mere la cuptor