Merlucius si inele de calamar pane

de mihaelar63 in Peste, 13 Mai 2013 | 1161 vizualizari

 

Mi se facu dor de ceva peste , mai explicit de merlucius. Cum aveam si niste inele de calamar nu am lasat merlucius-ul singur .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file merlucius Hoki
  • 300 gr inele de calamar
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 usturoi verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • sare
  • piper alb
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 300 ml ulei ptr . prajit
  • rosii
  • ardei kapia
  • ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius si inele de calamar pane:

  Pestele se decongeleaza si se portioneaza bucati potrivite .

  Din ceapa , usturoi ,patrunjel, zeama lamaie , ghimbir , ulei masline sare si piper se prepara o pasta cu ajutorul unui mixer vertical .

  Cu pasta rezultata se ung feliile de peste pe ambele parti , se dau prin faina alba , ouale batute spuma cu sare si se prajesc in ulei incins .

  Inelele de calamar se condimenteaza se dau prin faina si ou batut si se prajesc si ele in ulei incins .

Serviti merluciusul si calamarul  cat sunt calde insotiti de legumele preferate .

 

TIPS-URI

1

Bineinteles nu uitati un vin demi-dulce pentru doamne si demi-sec pentru domni . Sau o fi invers ?!!!:)))

RETETA IN IMAGINI

Merlucius si inele de calamar pane-0
Merlucius si inele de calamar pane-1
Merlucius si inele de calamar pane-2
Merlucius si inele de calamar pane-3
Merlucius si inele de calamar pane-4
Merlucius si inele de calamar pane-5
Merlucius si inele de calamar pane-6
Merlucius si inele de calamar pane-7
Merlucius si inele de calamar pane-8
Merlucius si inele de calamar pane-9

COMENTARII (14)

marianascarlat

marianascarlat 1

14.05.2013, 09:40

Imi place!

Rocsi

Rocsi 1

14.05.2013, 11:29

adry88

adry88 1

14.05.2013, 15:19

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!