Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Mar 2011 | 9563 vizualizari

 

Am postat o fotografie cu mancaruri care se servesc la micul dejun in tarile arabe.
intamplator sunt si foarte bune si consistente pentru zilele de post.
Ingredientele de baza sunt nautul (" hummus"), bobul( "fool") , pasta de susan, uleiul de masline si sucul de lamaie.
Voi posta pe rand retetele pentru toate aceste mancaruri; incep cu "Hummus bel tahini", pasta de naut fiert.
In zilele noastre este mai simplu de folosit nautul din conserve , gata fiert, dar nici pe departe nu are acelasi gust ca cel pregatit in intregime acasa.
Se serveste cu lipie araba; aceasta se rupe in mic bucati( cat o inghititura) si se ia cu ele cate putin din pasta de naut.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame boabe de naut( uscate)  
  • 1-2 catei de usturoi  
  • 2 linguri de tahini( pasta de susan) -
  • 2 linguri suc de lamaie ( sau dupa gust)  
  • sare dupa gust  
  • 1/4 lingurita chimin macinat  
  • 1 lingura + 1/4 lingurita bicarbonat de sodium  
  • ulei de masline  
  • ridichi albe murate-optional  
  • castraveciori murati-optional  
  • seminte de pin(“snobar”)-optional  
  • frunza de patrunjel-optional  
  • mujdei de usturoi cu ardei iute-optional
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post):

 Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut  absorb apa si vor creste in volum.

Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut. Nu se pune sare in apa!

Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert. Boabele se pun in blender si se mixeaza bine. Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor. Se adauga usturoiul , sucul de lamaie, pasta de susan , chiminul si sarea si se mixeaza pana se obtine consistenta dorita.

Daca pasta este prea groasa se mai adauga putin din apa in care a fiert nautul. Se pune intr-o farfurie sau intr-un bol si se decoreaza dupa gust cu patrunjel verde, ridichi albe murate,castraveciori murati,seminte de pin(“snobar”) prajite in ulei de masline,ulei de masline virgin,mujdei de usturoi cu ardei iute.

Se serveste cu lipie araba. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)-0
Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)-1
Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)-2
Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)-3
Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)-4

COMENTARII (56)

Mihaela11_jo 1

22.03.2011, 07:42

Multumesc Elena

Lia_ 1

22.11.2013, 07:38

superb aranjament! produsele sunt pe gustul meu, cand merg la restaurant arabesc pur si simplu nu gasesc nici un cusur niciuneia dintre mancaruri

Mihaela11_jo 1

22.11.2013, 10:39

Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04