Minciunele( cirighele)

de Sidy in Dulciuri, 11 Sep 2011 | 24803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • ulei pentru copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele( cirighele):

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.
Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.
Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca  la cald alte 15 minute( desi nu are drojdie)
Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.
Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti.
Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Daca doriti le puteti pudra cu zahat praf amestecat cu zahar vanilat.

RETETA IN IMAGINI

Minciunele( cirighele)-0
Minciunele( cirighele)-1
Minciunele( cirighele)-2
Minciunele( cirighele)-3
Minciunele( cirighele)-4
Minciunele( cirighele)-5
Minciunele( cirighele)-6
Minciunele( cirighele)-7
Minciunele( cirighele)-8
Minciunele( cirighele)-9
Minciunele( cirighele)-10

COMENTARII (21)

soryna1981

soryna1981 1

19.09.2011, 11:33

Buna Sidy, spune-mi te rog aluatul dupa framantare cum tre sa aiba consistenta, nu stiu daca poti acum sa-mi rasp imeiat deoarece sunt cu aluatul in castron deja framantat, dar este lipicios.....desii am pus toate ingredientele stas cum le-ai spus, dar ma tem sa nu fie ceva ce nu stiu.....spune-mi daca tre sa fie asa lipicios sau nu....si daca nu ce sa fac.... Multumesc.....

Miha

Miha 1

19.09.2011, 15:15

Soryna, parerea mea e ca mai poti adauga putina faina, daca aluatul e lipicios.
Chiar daca ai pus cat scria in reteta, e posibil sa trebuiasca putin mai mult. Depinde de tipul de faina folosit si de gradul de absorbtie al acesteia

soryna1981

soryna1981 1

19.09.2011, 16:17

Multumesc pt "interventie"....asa este m-am gandit ca sa pun mai multa faina, dar am zis ca, cine stie poate sa nu gresesc...evident ca nu puteam astepta un rasp prompt asa ca m-am apucat si am mai pus faina, deci la mine a intrat 1 kg si un sfert de faina....asa ca intr-adevar depinde cred ca de faina folosita.Ce pot spune ca desii am mai pus faina nu am putut face acele forme de triunghi intors de un colt.....se lipeau mai mereu....asa ca am taiat cu un pahar forma rotunda si cu un dop de plastic de sticla la mijloc....si am facut ca un cerc cu gaura.....si asa am fost sigura ca se coc si in mijloc...nemaifacand reteta aceasta(altele da,dar nu pe aceasta)nu am stiut daca ramane sau nu coca in mijloc, se mai intampla, asa ca nu am riscat si am facut cu"gaura"....dar cred totusi ca pt ca am pus faina in plus,mi-au iesit super si la gust si ca forma,aspect,dar parca sunt f putin gumate.....pufos-gumat....deci nici pufos...nici doar gumat....intre.....oricum succes Sidy pt retetele tale....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!