Minestrone

de Doralinda in Supe, 27 Ian 2013 | 4377 vizualizari

 

Minestrone vine din cuvantul italian "minestra" insemnand supa, si e una dintre peferatele mele!
E o reteta foarte gustoasa ptr post!

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe
  • o jumatate varza creata ( sau de milan i se mai zice)
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 2 dovlecei taiati cubulete
  • 2 fire de telina
  • 2 cartofi taiati in cubulete
  • 4 rosii mari
  • 100 gr fasole alba tinuta peste noapte in apa
  • 1 litru si 200 ml de zeama fiarta de la un pui
  • 100 gr de paste ptr ciorbe
  • 4 linguri de parmezan ras( e o optiune)
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minestrone:

Taiem ceapa si o calim cca 5 min dupa care punem si legumele taiate impreuna cu zeama fiarta sau apa calda cu knorr (in afara de cartofi, care ii vom pune dupa cca 30 min de la inceperea fierberii). Apoi, dupa cca 30 de minute, punem si fasoalea clatita putin in apa si strecurata, si lasam  la fiert incet, acoperit, cca inca o ora, pana cand fasolea e fiarta. La urma punem si pastele si mai lasam cca 8-10 min, dupa care punem sare si lamaie dupa gust.

Parmezanul il punem la urma in farfurie, dar bineinteles e optional.

TIPS-URI

1

In loc de zeama fiarta de la pui, puteti pune cubulete de knorr.

2

Ptr un parfum mai intens, puteti pune cateva foi de busuioc proaspat(basilic) in farfurie.

3

In loc de fasole alba, puteti inlocuie cu fasole verde, boabe care fierb mai repede, sau uneori eu pun si fasole rosie, mexicana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minestrone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume si copanele de pui