Mini rulade

de brunetica in Prajituri, 15 Dec 2011 | 3482 vizualizari

 

Aveam chef sa ma joc un pic printre dulciuri, si am incercat aceasta reteta simpla si foarte delicioasa. Pe langa o cafea sau o cana de ceai aceste mini rulade sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • o lingurita de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • gem de capsuni
  • 100 g.ciocolata amaruie
  • 30 g. unt
  • 30 g. frisca lichida
  • 100 ml. apa
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulade:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile frecate cu lingura de ulei si esenta de vanilie. Amestecam bine cu o spatula si adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul incins timp de 15-20 minunte, la foc mediu.

Cand este coapta o insiropam un pic cu un sirop format din apa, zahar si coniac. Impartim foaia de rulada in 6 parti egale si umplem cu dulceata de capsuni, rulam si asezam mini ruladele pe un platou.

Le decoram cu ciocolata, pe care am topit-o intr-o craticioara cu frisca si untul.

Mai radem un pic de ciocolata .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mini rulade-0
Mini rulade-1
Mini rulade-2

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

16.12.2011, 10:56

Vreau si eu, nu am nik bun in casa (prajituri ma refer )

diaconta 1

16.12.2011, 11:02

bine c-ai precizat Gaby ce-i "nik bun"

brunetica 1

16.12.2011, 11:06

Veniti la mine fetelor va servesc cu cea mai mare placere , am in casa tot felul de dulciuri la alegere, servim o cafeluta si gustam dulciurii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04