Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata

de Camelya in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 885 vizualizari

 

Nicio zi fără ciocolată! 


De ceva vreme am văzut această rețetă și dacă tot avem un concurs cu ciocolată :) am zis că este timpul să vad cât de bune sunt aceste mini tiramisu. Rețeta îi aparține Laurei Adamache. Nouă ne-au plăcut foarte mult. Sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Pișcoturi:
  • 3 ouă
  • 30 g amidon
  • 100 g zahăr
  • 60 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esență de vanilie
  • Cremă de vanilie:
  • 200 ml lapte
  • 300 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g făină
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Cremă de ciocolată
  • 150 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr
  • Pentru însiropat pișcoturi:
  • 75 ml cafea solubilă preparată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata:

Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50 g zahăr. Mixăm până obținem o bezea. Peste gălbenușuri punem 50 g de zahăr si 1 lingură de esență de vanilie. Mixăm până gălbenușurile își triplează volumul și se deschid la culoare. Într-un bol amestecăm făina cu amidonul iar apoi cernem amestecul de două ori. Adăugăm treptat amestecul de făina și amidon peste gălbenușuri. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu mișcări largi folosind o lingură de lemn. După câteva linguri compoziția se îngroșă. Pentru a fluidiza compoziția trebuie să adăugăm 2 linguri de bezea și să amestecăm cu mișcări largi. Adăugăm toată făina cu grijă, punând cate 1 lingură și amestecăm usor. După ce am pus toata făina trebuie să încorporăm ușor și bezeaua. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu grijă. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Introducem aluatul într-un poș și formăm cilindri. Introducem pișcoturile în cuptorul preîncălzit la 170 grade C. Coacem pișcoturile aproximativ 15 minute până se rumenesc puțin și uniform. Între timp ne apucăm de crema de vanilie. Punem într-o oală micî smântâna lichidă pentru frișcă, laptele și 1 lingură de esentă de vanilie. Punem oala la foc mediu până amestecul este fierbinte. Nu trebuie să fiarbă, doar să fie fierbinte. Într-ul bol separat, punem ouăle, zahărul, sarea și făina. Mixăm până se omegenizeaza. Când amestecul este fierbinte îl luăm de pe foc și îl turnăm peste amestecul de ouă. Amestecăm până se omogenizează. Punem compoziția în craticioară și o mai lăsăm la foc mic aproximativ 5 minute până se îngroasă. Amestecăm încontinuu cu telul. Luăm de pe foc, acoperim suprafata cremei cu o hârtie de copt sau folie pentru prospetime și o lăsăm să se răcească. Pentru crema de ciocolată trebuie să punem într-o cracticioară smântâna pentru frișcă și zahăarul la foc mediu. Rupem ciocolata în bucătele mici. Când smântâna este foarte fierbinte, luăm craticioara de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm cu un tel pana se topește complet. Lăsăm aproximativ 5 minute să se răcească.

Asamblare: Luăm 6 pișcoturi și le înmuiem în crema de ciocolată. Le asezăm pe un grătar și le lăsăm să se întărească. Le punem în frigider pentru 10 minute. Punem crema rămasă de ciocolată pentru 10 minute la frigider. Luăm celalate 6 pișcoturi iar dacă vreți puteți să scobiți interiorul pișcoturilor. Eu nu l-am scobit. Cu o linguriță le-am însiropat cu cafea. Nu puneți multă cafea pentru că se înmoaie foarte repede. Punem crema de vanilie într-un poș și umplem pișcoturile. Peste pișcoturile umplute punem pișcoturile glazurate cu ciocolatș. Scoatem crema de cicolatș din frigider și o mixăm până se deschide la culoare și se îngroașă. O punem din nou în frigider pentru 5 minute. Ornăm pișcoturile cu crema de vanilie si crema de ciocolată rămasă. Deasupra am pus ciocolată rasă. Sunt minunate!  

 

TIPS-URI

1

Puteți să folosiți și pișcoturi cumpărate, dar cele făcute în casă sunt mai delicioase.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424509
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424510
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424511
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424513
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424514
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424515
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424520
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424521
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424523
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424526
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424528
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424529
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424530
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424531
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424534
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424535
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424538
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424539
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424540
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424542
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424551
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424552
retete culinare - Mini tiramisu cu crema de vanilie si ciocolata 424553

COMENTARII (33)

Zamfira 1

02.02.2016, 11:39

Camelya 1

17.02.2016, 10:48

Xandrinne 1

10.08.2016, 10:11

Ce bine arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L