Minieclere cu crema de vanilie

de angyb in Prajituri, 3 Feb 2012 | 3532 vizualizari

 

Sursa de inspiratie binenteles Bucataras, mai precis Cris.

 

INGREDIENTE

  • Pt.coji:
  • 10lg de apa
  • 100g margarina
  • 100g faina alba
  • 4 oua
  • Crema:
  • 500ml lapte
  • 2 oua
  • 1plic de budinca de vanile
  • 50g faina alba
  • 3 linguri de zahar
  • 300ml frisca
  • Glazura
  • 100g ciocolata
  • 3 linguri de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu crema de vanilie:

Cojile: Punem la fiert apa impreuna cu margarina .Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati faina .Amestecati bine apoi adaugati ouale pe rand amestecand continuu. Adaugati urmatorul ou numai dupa ce primul va fi bine incorporat.

Intr-o tava cu hartie de copt cu ajutorul unui sac de bucatar formam gogosele de aluat. Le coacem la 180 de grade timp de 25 de minute fara a deschide cuptorul.

Crema :Amestecam budinca cu ouale ,zaharul, faina si adaugam laptele .Crema o punem pe baine-marie amestecand continuu pana cand se ingroasa.Se lasa la rece.

Pana cand crema se raceste batem bine frisca.

Cand crema s-a racit umplem cojile cu crema si frisca si se glazureaza cu ciocolata topita impreuna cu frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Minieclere cu crema de vanilie-0
Minieclere cu crema de vanilie-1
Minieclere cu crema de vanilie-2
Minieclere cu crema de vanilie-3

COMENTARII (18)

angyb 1

06.02.2012, 10:55

ce bune maria trebuie incercate si asa

Bya Ralu 1

22.01.2013, 18:12

Pushaa 1

14.12.2014, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04