Morcov marinat in stil coreean

de anisoara in Mancaruri de post, 28 Feb 2010 | 31997 vizualizari

 

Dupa aceasta receta se pot prepara urmatoarele legume: sfecla rosie, bostanei, ardeiul dulce cu morcov impreuna, ridichea neagra , varza.
Deasemenea se poate prepara si vinata, numai ca dupa ce o dati prin razatoare mai mascata sau lo taiati in feliute subtiri -o prajiti cu uleiul timp de 5-8 minute. In rest , toate erapele recetei le repetati. Puteti sa preparati cantitati mai mari si sa le pastrati in borcane de sticla la rece pina la 10 zile. Pentru masa de sarbatoare puteti sa preparati aceasta receta cu diferite legume si sa le serviti in asorti la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de morcov,
  • 1 lingura masa de zahar,
  • 1 lingura de masa de sare,
  • 0.5 lingurita de ardei negru macinat sau ardei rosu macinat sau in proprotie de 50m la 50 dar sa fie numai 0.5 lingurita
  • 4 linguri de masa de otet de masa  
  • 1 lingurita de coriandru
  •  1 capatina mijlocie  de usturoi
  • 0.5 de pahar de ulei 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Morcov marinat in stil coreean:

Se da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte.


Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se marineze inca vreo 2 minute.


Departe in tigaie se prajeste pina se rumeneste o ceapa taiata mascat cu tot uleiul. Se inlatura ceapa toata. Se toarna peste uleiul ferbinte zaharul si otetul se amesteca pina se toreste zaharul si se toarna in stare ferbinte peste morcov.Se amesteca bine si se lasa vre-15 minute.

Dupa aceia se adauga usturoiul pisat ( optional) si amestecati bine.

Se da la rece pentru minim 2 ore. Se poate servi ca salata , ca gustare la masa, in combinatie cu carne preparata la gratar, cu cartofi copti sau piureu.


am expus razatoarea pentru ras morcov , ea este cumparata de la piata de la un mester, nu din retea , pentru ca toate ca au fost cumaparate de mine dinretea sau ros repede. aceasta cred ca este facuta dintr-un metal mai puternic si imi serveste de 4 ani de zile. Acea razatoare de culoare mai intunecata are zimtii in partea de sus mai ingusti si se foloseste pentru rasul la morcov, cea de culoare mai deschisa este pentru ras varza bostaneii , vinata , are o latime mai mare la zimti. sper ca am lamurit pe intelese . deasemnea in razatoarele de la Berner , tot sunt asa cutite.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Morcov marinat in stil coreean 19726
retete culinare - Morcov marinat in stil coreean 19734
retete culinare - Morcov marinat in stil coreean 19783

COMENTARII (5)

gospodinadecriza 1

28.02.2010, 20:51

Vezi, Anisoara, e o razatoare speciala, cred, ce aveti voi. Voi incerca si eu pe o razatoare rotunda...
Multumesc mult!

Denean 1

31.07.2015, 04:31

reteta originala contine : condimente sare ,coriandru,piper rosu paprika,zahar,piper negru,piper rosu chlli, ienihabar,. un 1 1/2 kg morcov corean,otet,ulei,zahar,usturoi. restul este corect.

diaconta 1

31.07.2015, 09:09

Denean,bun venit!
Bune precizarile dar te asteptam cu retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!