Musaca

de Lau in Mancaruri cu carne, 25 Feb 2014 | 9808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piure
  • 6-7 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • Umplutura
  • 400 g carne tocata
  • boia de ardei
  • 2 catei usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • ulei
  • Sos bechamel
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina de grau
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • In plus
  • 100 g cascaval
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Piure-cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in bucati si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si adaugam laptele, untul si amestecam pana obtinem o pasta fina, potrivim de sare si piper dupa gust,

Umplutura-Ceapa curatata si tocata o calim in putin ulei, adaugam carnea tocata si mai lasam cca 5 min pe foc amestecand, adaugam usturoiul intreg (curatat), apa si lasam la foc mic cca 15 minute. Adaugam pasta de tomate, sare, piper, boia de ardei si mai lasam pe foc cca 5 minute. Lasam sa se raceaca dupa care scoatem usturoiul si adaugam oul (batut putin cu furculita) branza si amestecam pana ce se se omogenizeaza,

Sos bechamel-Intr-o cratita punem untul sa se topeasca, adaugam faina si lasam sa se caleasca putin impreuna. Dam cratita la o parte si adaugam laptele treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Punem din nou pe foc si potrivim de sare, piper, nucsoara dupa gust. Amestecam continuu pana ce se ingroasa.

Ungem o tava cu unt, adaugam 1/2 din compozitia de piure apoi 2/3 din sos si deasupra umplutura cu carne. Intindem restul de piure si deasupra adaugam restul de sos, adaugam cascaval ras deasupra si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste deasupra

TIPS-URI

1

Multumesc Gaby pentru reteta,

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute